Ρύζι πιλάφι

Ρύζι πιλάφι

ΓΙΑ 6-8 ΜΕΡΙΔΕΣ 15 minutes
FiveStar: 
Average: 4.3 (194 votes)

INGREDIENTS

Για το ρύζι πιλάφι

DIRECTIONS

Για το ρύζι πιλάφι

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Το αλατίζουμε. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αισθανθούμε το διακριτικό του άρωμα. Προσθέτουμε τον ζωμό και τη δάφνη, φέρνουμε το φαγητό σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία της εστίας. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι. Βγάζουμε το ρύζι από τη φωτιά και το αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά στην άκρη, σκεπασμένο με το καπάκι. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια πιρούνα, προσέχοντας να μη σπάσουμε το ρύζι και να το διατηρήσουμε σπυρωτό. Σερβίρουμε αμέσως ή κρυώνουμε το ρύζι γρήγορα και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το ρύζι πιλάφι

Για το ρύζι πιλάφι

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Το αλατίζουμε. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αισθανθούμε το διακριτικό του άρωμα. Προσθέτουμε τον ζωμό και τη δάφνη, φέρνουμε το φαγητό σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία της εστίας. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι. Βγάζουμε το ρύζι από τη φωτιά και το αφήνουμε για 15 περίπου λεπτά στην άκρη, σκεπασμένο με το καπάκι. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μια πιρούνα, προσέχοντας να μη σπάσουμε το ρύζι και να το διατηρήσουμε σπυρωτό. Σερβίρουμε αμέσως ή κρυώνουμε το ρύζι γρήγορα και το διατηρούμε στο ψυγείο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner