Μάφινς με εσπεριδοειδή & καρύδα Μάφινς με εσπεριδοειδή & καρύδα

Μάφινς με εσπεριδοειδή & καρύδα

ΓΙΑ 12 -16 ΜΑΦΙΝΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (67 votes)

INGREDIENTS

Για τα μάφινς

  • 240 γρ. αλεύρι
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 γρ. μπέικιν σόδα 
  • 2 γρ. αλάτι
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. καρύδα τρίμμα
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 2 αυγά 
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 225 γρ. γιαούρτι

Για την κρούστα

  • 50 γρ. καρύδα τρίμμα
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 80 γρ. καρύδι, τριμμένο
  • 60 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 20 γρ. αλεύρι μαλακό

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τα μάφινς

Τοποθετούμε όλα τα υλικά του μείγματος σε ένα μίξερ με το σύρμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφινς και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3.  

Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα της κρούστας και ψήνουμε στους 180°C  μέχρι το σημείο που θα καρφώσουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο και θα βγει στεγνό. Ξεφορμάρουμε.

Για την κρούστα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρούστας σε ένα μπολ. 

 

Tip: Πώς να κρίνουμε αν είναι έτοιμο το κέικ

Για τα μάφινς

  • 240 γρ. αλεύρι
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 γρ. μπέικιν σόδα 
  • 2 γρ. αλάτι
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. καρύδα τρίμμα
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 2 αυγά 
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 225 γρ. γιαούρτι

Για την κρούστα

  • 50 γρ. καρύδα τρίμμα
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 80 γρ. καρύδι, τριμμένο
  • 60 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 20 γρ. αλεύρι μαλακό

VIDEO DIRECTIONS

Για τα μάφινς

Τοποθετούμε όλα τα υλικά του μείγματος σε ένα μίξερ με το σύρμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφινς και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3.  

Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα της κρούστας και ψήνουμε στους 180°C  μέχρι το σημείο που θα καρφώσουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο και θα βγει στεγνό. Ξεφορμάρουμε.

Για την κρούστα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρούστας σε ένα μπολ. 

 

Tip: Πώς να κρίνουμε αν είναι έτοιμο το κέικ

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner