Κοτόπουλο με κρούστα μαγιονέζα-παρμεζάνα

Κοτόπουλο με κρούστα μαγιονέζα-παρμεζάνα

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (137 votes)

INGREDIENTS

Για το κοτόπουλο με κρουστα παρμεζάνας

  • 600 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς δέρμα
  • σαλάτα ντομάτας
  • αλάτι

Για την κρούστα παρμεζάνας

  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 220 γρ. μαγιονέζα

Για τη σαλάτα ντομάτας

  • 80 γρ. αγγούρι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 200 γρ. ντομάτα χωρίς φλούδες και σπόρια, σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
  • 5 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 3 γρ. βασιλικό, σε λεπτές λωρίδες
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι μαύρο
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το κοτόπουλο με κρουστα παρμεζάνας

Τοποθετούμε τα κοτόπουλα σε αντικολλητικό ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από κάθε στήθος την κρούστα παρμεζάνας.

Ψήνουμε τα φιλέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα μέχρι να μαγειρευτούν στο εσωτερικό τους αλλά να παραμένουν ζουμερά και να πάρει η κρούστα ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα για περίπου 15 λεπτά. (Ιδανικά ελέγχουμε την εσωτερική θερμοκρασία από το κοτόπουλο με ένα θερμόμετρο, τοποθετώντας στο πιο χοντρό σημείο να έχει φτάσει τους 72°C).

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο τοποθετώντας στο κέντρο τη σαλάτα και από πάνω το ψημένο κοτόπουλο.

Για την κρούστα παρμεζάνας

Αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές τα κοτόπουλα.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.

Για τη σαλάτα ντομάτας

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά  και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Προαιρετικά, τοποθετούμε τη σαλάτα ντομάτας για 30΄λεπτά στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε.

 

Για το κοτόπουλο με κρουστα παρμεζάνας

  • 600 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς δέρμα
  • σαλάτα ντομάτας
  • αλάτι

Για την κρούστα παρμεζάνας

  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 220 γρ. μαγιονέζα

Για τη σαλάτα ντομάτας

  • 80 γρ. αγγούρι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 200 γρ. ντομάτα χωρίς φλούδες και σπόρια, σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
  • 5 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 3 γρ. βασιλικό, σε λεπτές λωρίδες
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι μαύρο
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το κοτόπουλο με κρουστα παρμεζάνας

Τοποθετούμε τα κοτόπουλα σε αντικολλητικό ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από κάθε στήθος την κρούστα παρμεζάνας.

Ψήνουμε τα φιλέτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα μέχρι να μαγειρευτούν στο εσωτερικό τους αλλά να παραμένουν ζουμερά και να πάρει η κρούστα ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα για περίπου 15 λεπτά. (Ιδανικά ελέγχουμε την εσωτερική θερμοκρασία από το κοτόπουλο με ένα θερμόμετρο, τοποθετώντας στο πιο χοντρό σημείο να έχει φτάσει τους 72°C).

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο τοποθετώντας στο κέντρο τη σαλάτα και από πάνω το ψημένο κοτόπουλο.

Για την κρούστα παρμεζάνας

Αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές τα κοτόπουλα.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.

Για τη σαλάτα ντομάτας

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά  και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Προαιρετικά, τοποθετούμε τη σαλάτα ντομάτας για 30΄λεπτά στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε.

 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner