Κοτόπουλο φρικασέ με χόρτα και σπαράγγια Κοτόπουλο φρικασέ με χόρτα και σπαράγγια

Κοτόπουλο φρικασέ με χόρτα και σπαράγγια

ΓΙΑ 4-6 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (25 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 1 κοτόπουλο (1,5-2 κιλά), κομμένο σε μερίδες
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 150 γρ. πράσο, κομμένο σε ροδέλες
  • 150 γρ. σελινόριζα, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 500 γρ. σταμναγκάθι, καθαρισμένο
  • 150 γρ. μυρώνι, καθαρισμένο
  • 250 γρ. καυκαλήθρα, καθαρισμένη
  • 250 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε 4 κομμάτια
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 10 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο
  • χυμό λεμόνι
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και πετάμε τα λίπη. Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο και τη σελινόριζα. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί αφήνοντάς το να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον ζωμό.
Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, φέρνουμε τον ζωμό σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από τον ζωμό και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε τα χόρτα και τα σπαράγγια στον ζωμό και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Σουρώνουμε τον ζωμό σε σήτα και τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα, ενώ διατηρούμε τα χόρτα στην αρχική κατσαρόλα.
Χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ. Με αργή και σταθερή ροή, και ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό του φαγητού μέσα στους κρόκους Επαναφέρουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς.
Προσθέτουμε τον μάραθο, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση. Βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τα χόρτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Για το πιάτο

  • 1 κοτόπουλο (1,5-2 κιλά), κομμένο σε μερίδες
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 150 γρ. πράσο, κομμένο σε ροδέλες
  • 150 γρ. σελινόριζα, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 500 γρ. σταμναγκάθι, καθαρισμένο
  • 150 γρ. μυρώνι, καθαρισμένο
  • 250 γρ. καυκαλήθρα, καθαρισμένη
  • 250 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε 4 κομμάτια
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 10 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο
  • χυμό λεμόνι
  • αλάτι

Για το πιάτο

Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και πετάμε τα λίπη. Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο και τη σελινόριζα. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί αφήνοντάς το να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον ζωμό.
Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, φέρνουμε τον ζωμό σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από τον ζωμό και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε τα χόρτα και τα σπαράγγια στον ζωμό και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Σουρώνουμε τον ζωμό σε σήτα και τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα, ενώ διατηρούμε τα χόρτα στην αρχική κατσαρόλα.
Χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ. Με αργή και σταθερή ροή, και ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό του φαγητού μέσα στους κρόκους Επαναφέρουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς.
Προσθέτουμε τον μάραθο, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση. Βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τα χόρτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner