Χοιρινές μπριζόλες γεμιστές με λουκάνικο, ψωμί και μυρωδικά

Χοιρινές μπριζόλες γεμιστές με λουκάνικο, ψωμί και μυρωδικά

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.8 (17 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 4 χοντρές χοιρινές μπριζόλες από κόντρα, 300 γρ. η καθεμία
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. μαραθόσπορο, τριμμένο
  • 5 γρ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 320 γρ. ψωμί χωρίς κόρα, κομμένο σε κύβους
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. φασκόμηλο
  • μουστάρδα με ολόκληρο σινάπι
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο για το ψήσιμο

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ακουμπάμε τις μπριζόλες στον πάγκο της κουζίνας, φροντίζοντας να τοποθετήσουμε το κόκαλο αριστερά. Δουλεύοντας με ένα μαχαίρι ξεκοκαλίσματος με φορά παράλληλη προς τον πάγκο, δημιουργούμε μια σχισμή μήκους 5-6 εκ. στη δεξιά πλευρά της μπριζόλας (απέναντι από το κόκαλο δηλαδή), στη μέση του πάχους της. Διατηρώντας σταθερό το άνοιγμα της σχισμής, δουλεύουμε το μαχαίρι εσωτερικά, ώστε να ανοίξουμε περισσότερο χώρο για τη γέμιση.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο. Αποσύρουμε σε χαρτί κουζίνας και στο ίδιο τηγάνι ιδρώνουμε το κρεμμύδι και το σέλερι. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Αποσύρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε το ψωμί, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το λουκάνικο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε το άνοιγμα της μπριζόλας με το μείγμα του ψωμιού και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες για να μη χυθεί η γέμιση κατά το μαγείρεμα.

Αλατίζουμε, λαδώνουμε τις μπριζόλες και ψήνουμε σε καυτή σχάρα ή σε τηγάνι με ραβδώσεις μέχρι να ψηθούν αλλά να παραμείνουν ζουμερές. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και συνοδεύουμε με τη μουστάρδα με το ολόκληρο σινάπι.

Για το πιάτο

  • 4 χοντρές χοιρινές μπριζόλες από κόντρα, 300 γρ. η καθεμία
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. μαραθόσπορο, τριμμένο
  • 5 γρ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 320 γρ. ψωμί χωρίς κόρα, κομμένο σε κύβους
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. φασκόμηλο
  • μουστάρδα με ολόκληρο σινάπι
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο για το ψήσιμο

Για το πιάτο

Ακουμπάμε τις μπριζόλες στον πάγκο της κουζίνας, φροντίζοντας να τοποθετήσουμε το κόκαλο αριστερά. Δουλεύοντας με ένα μαχαίρι ξεκοκαλίσματος με φορά παράλληλη προς τον πάγκο, δημιουργούμε μια σχισμή μήκους 5-6 εκ. στη δεξιά πλευρά της μπριζόλας (απέναντι από το κόκαλο δηλαδή), στη μέση του πάχους της. Διατηρώντας σταθερό το άνοιγμα της σχισμής, δουλεύουμε το μαχαίρι εσωτερικά, ώστε να ανοίξουμε περισσότερο χώρο για τη γέμιση.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο. Αποσύρουμε σε χαρτί κουζίνας και στο ίδιο τηγάνι ιδρώνουμε το κρεμμύδι και το σέλερι. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Αποσύρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε το ψωμί, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το λουκάνικο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε το άνοιγμα της μπριζόλας με το μείγμα του ψωμιού και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες για να μη χυθεί η γέμιση κατά το μαγείρεμα.

Αλατίζουμε, λαδώνουμε τις μπριζόλες και ψήνουμε σε καυτή σχάρα ή σε τηγάνι με ραβδώσεις μέχρι να ψηθούν αλλά να παραμείνουν ζουμερές. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και συνοδεύουμε με τη μουστάρδα με το ολόκληρο σινάπι.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner