Χοιρινό με κρεμμύδια ριγανάτο Χοιρινό με κρεμμύδια ριγανάτο

Χοιρινό με κρεμμύδια ριγανάτο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 90 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (157 votes)

INGREDIENTS

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 kg. χοιρινό από λαιμό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 400 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
  • 200 γρ. κρασί λευκό
  • 250 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 5 γρ. ρίγανη ξερή
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι 

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Αλατίζουμε το χοιρινό απ’ όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να αποκτήσει πολύ καλό χρώμα σε όλες τις πλευρές του και το αποσύρουμε σε ένα σκεύος.

Πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα, την επαναφέρουμε στη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλατίζουμε και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να αποκτήσουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρώς.

Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ, επαναφέρουμε το χοιρινό στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και τη ρίγανη.
Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε το φαγητό μας να σιγοβράζει και σκεπάζουμε με καπάκι. Μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στο μάτι ή στο φούρνο στους 140°
C, μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό.
Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, αν χρειάζεται και σερβίρουμε.

Tips

* Για να μπορέσουμε να δώσουμε έντονο χρώμα στο κρέας θα πρέπει να μην παραγεμίσετε την κατσαρόλα όταν σοτάρετε το χοιρινό, ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία στην κατσαρόλα.

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 kg. χοιρινό από λαιμό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 400 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
  • 200 γρ. κρασί λευκό
  • 250 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 5 γρ. ρίγανη ξερή
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι 

VIDEO DIRECTIONS

Αλατίζουμε το χοιρινό απ’ όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να αποκτήσει πολύ καλό χρώμα σε όλες τις πλευρές του και το αποσύρουμε σε ένα σκεύος.

Πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα, την επαναφέρουμε στη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλατίζουμε και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να αποκτήσουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρώς.

Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ, επαναφέρουμε το χοιρινό στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και τη ρίγανη.
Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε το φαγητό μας να σιγοβράζει και σκεπάζουμε με καπάκι. Μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στο μάτι ή στο φούρνο στους 140°
C, μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό.
Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, αν χρειάζεται και σερβίρουμε.

Tips

* Για να μπορέσουμε να δώσουμε έντονο χρώμα στο κρέας θα πρέπει να μην παραγεμίσετε την κατσαρόλα όταν σοτάρετε το χοιρινό, ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία στην κατσαρόλα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner