Ταρτάρ τόνου με αβοκάντο και τραγανό γουοντόν

Ταρτάρ τόνου με αβοκάντο και τραγανό γουοντόν

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 3.9 (27 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 4 φύλλα γουοντόν, τηγανητά

Για τον τόνο ταρτάρ

  • 400 γρ. τόνο φρέσκο φιλέτο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο

Για τη βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια

  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. σάλτσα σόγια
  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 15 γρ. χυμό λεμόνι
  • 10 γρ. χυμό λάιμ
  • 200 γρ. ηλιέλαιο

Για τη σαλάτα αβοκάντο

  • 160 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 10 γρ. χυμό λεμόνι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τον τόνο ταρτάρ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα μαρινάρουμε για 5 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε με τη σαλάτα αβοκάντο, την υπόλοιπη βινεγκρέτ και τα τηγανητά φύλλα γουοντόν.

Για τη βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο στον κάδο του μπλέντερ.

Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για τη σαλάτα αβοκάντο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.

Αλατίζουμε, τοποθετούμε μεμβράνη στην επιφάνεια του αβοκάντο και διατηρούμε στο ψυγείο. 

Για το πιάτο

  • 4 φύλλα γουοντόν, τηγανητά

Για τον τόνο ταρτάρ

  • 400 γρ. τόνο φρέσκο φιλέτο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο

Για τη βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια

  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. σάλτσα σόγια
  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 15 γρ. χυμό λεμόνι
  • 10 γρ. χυμό λάιμ
  • 200 γρ. ηλιέλαιο

Για τη σαλάτα αβοκάντο

  • 160 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 10 γρ. χυμό λεμόνι
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τον τόνο ταρτάρ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα μαρινάρουμε για 5 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε με τη σαλάτα αβοκάντο, την υπόλοιπη βινεγκρέτ και τα τηγανητά φύλλα γουοντόν.

Για τη βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο στον κάδο του μπλέντερ.

Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για τη σαλάτα αβοκάντο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.

Αλατίζουμε, τοποθετούμε μεμβράνη στην επιφάνεια του αβοκάντο και διατηρούμε στο ψυγείο. 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner