Γαλλικές πατάτες σοτέ με θυμάρι, δενδρολίβανο και σκόρδο

Γαλλικές πατάτες σοτέ με θυμάρι, δενδρολίβανο και σκόρδο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 90 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (90 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 1,2 κιλά πατάτες γαλλικές
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Πλένουμε τις πατάτες.  Δεν χρειάζεται να τις ξεφλουδίσουμε (εφόσον είναι της γαλλικής ποικιλίας).

Τις προ-μαγειρεύουμε στο φούρνο:  Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατίζουμε και προσθέτουμε λίγο από το δεντρολίβανο , λίγο θυμάρι, μία σκελίδα σκόρδο και λίγο βούτυρο.  Ανακατεύουμε ελαφρά όλο αυτό το περιεχόμενο μέσα στο ταψί. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο, στους 150 βαθμούς. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος της πατάτας και το φούρνο.

Για να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμες και να τις βγάλουμε , κάνουμε το εξής: ελέγχουμε πόσο έχουν μαλακώσει εσωτερικά, καρφώνοντάς τες με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βυθίζεται εύκολα στη σάρκα τους, χωρίς να βρίσκει αντίσταση, τότε γνωρίζουμε ότι είναι έτοιμες.

Ήρθε η ώρα να τις σοτάρουμε. Τις κόβουμε όλες στη μέση. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε τις πατάτες με την κομμένη τους πλευρά να ακουμπά την επιφάνεια του τηγανιού. Τις αφήνουμε μέχρι να πάρουν πολύ καλό χρώμα. Αφού πάρουν το χρυσαφί χρώμα που θέλουμε, προσθέτουμε βούτυρο και τις ανακινούμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε τα βότανα και αλάτι. Προσθέτουμε λίγο σχοινόπρασο.

Σερβίρουμε.

Για το πιάτο

  • 1,2 κιλά πατάτες γαλλικές
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το πιάτο

Πλένουμε τις πατάτες.  Δεν χρειάζεται να τις ξεφλουδίσουμε (εφόσον είναι της γαλλικής ποικιλίας).

Τις προ-μαγειρεύουμε στο φούρνο:  Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατίζουμε και προσθέτουμε λίγο από το δεντρολίβανο , λίγο θυμάρι, μία σκελίδα σκόρδο και λίγο βούτυρο.  Ανακατεύουμε ελαφρά όλο αυτό το περιεχόμενο μέσα στο ταψί. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο, στους 150 βαθμούς. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος της πατάτας και το φούρνο.

Για να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμες και να τις βγάλουμε , κάνουμε το εξής: ελέγχουμε πόσο έχουν μαλακώσει εσωτερικά, καρφώνοντάς τες με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βυθίζεται εύκολα στη σάρκα τους, χωρίς να βρίσκει αντίσταση, τότε γνωρίζουμε ότι είναι έτοιμες.

Ήρθε η ώρα να τις σοτάρουμε. Τις κόβουμε όλες στη μέση. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε τις πατάτες με την κομμένη τους πλευρά να ακουμπά την επιφάνεια του τηγανιού. Τις αφήνουμε μέχρι να πάρουν πολύ καλό χρώμα. Αφού πάρουν το χρυσαφί χρώμα που θέλουμε, προσθέτουμε βούτυρο και τις ανακινούμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε τα βότανα και αλάτι. Προσθέτουμε λίγο σχοινόπρασο.

Σερβίρουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner