Λάχανο μπρεζέ

Λάχανο μπρεζέ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (23 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 600 γρ. λάχανο λευκό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 160 γρ. κρεμμύδια εσαλότ, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 120 γρ. καρότα, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 120 γρ. μήλα πράσινα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει ωραίο σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τα εσαλότ και το καρότο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το λάχανο και το μήλο, αλατίζουμε και ρίχνουμε μέσα τον ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με καπάκι μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. Σουρώνουμε τα υγρά από την κατσαρόλα και βάζουμε τα υγρά να συμπυκνωθούν στο μισό. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το λάχανο και το τσάιβς και ανακατεύουμε.

Για το πιάτο

  • 600 γρ. λάχανο λευκό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 160 γρ. κρεμμύδια εσαλότ, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 120 γρ. καρότα, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 120 γρ. μήλα πράσινα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει ωραίο σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τα εσαλότ και το καρότο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το λάχανο και το μήλο, αλατίζουμε και ρίχνουμε μέσα τον ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με καπάκι μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. Σουρώνουμε τα υγρά από την κατσαρόλα και βάζουμε τα υγρά να συμπυκνωθούν στο μισό. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το λάχανο και το τσάιβς και ανακατεύουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner