Σαλάτα κολοκύθι αλμύρα

Σαλάτα κολοκύθι αλμύρα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (30 votes)

INGREDIENTS

Για τη σαλάτα

  • 320 γρ. αλμύρα, βρασμένη
  • 800 γρ. κολοκύθι, βρασμένο
  • 80 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. δυόσμο, χοντροκομμένο
  • 5 γρ. λάδι σκόρδο-τζίντζερ
  • 120 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρά καρέ
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι

  • 360 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 90 γρ. χυμό λεμόνι
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 45 γρ. νερό
  • αλάτι

Για το λάδι σκόρδο-τζίντζερ

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. σκόρδο σε σκελίδες
  • 25 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε φέτες

DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλμύρα, το κολοκύθι, το κρεμμύδι και τον δυόσμο. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη βινεγκρέτ και το λάδι σκόρδο-τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε και προσθέτουμε τα κομμάτια της φέτας.

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για το λάδι σκόρδο-τζίντζερ

Αλέθουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και διατηρούμε στο ψυγείο.

Για τη σαλάτα

  • 320 γρ. αλμύρα, βρασμένη
  • 800 γρ. κολοκύθι, βρασμένο
  • 80 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. δυόσμο, χοντροκομμένο
  • 5 γρ. λάδι σκόρδο-τζίντζερ
  • 120 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρά καρέ
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι

  • 360 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 90 γρ. χυμό λεμόνι
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 45 γρ. νερό
  • αλάτι

Για το λάδι σκόρδο-τζίντζερ

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. σκόρδο σε σκελίδες
  • 25 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε φέτες

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλμύρα, το κολοκύθι, το κρεμμύδι και τον δυόσμο. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τη βινεγκρέτ και το λάδι σκόρδο-τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε και προσθέτουμε τα κομμάτια της φέτας.

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό στον κάδο του μπλέντερ. Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για το λάδι σκόρδο-τζίντζερ

Αλέθουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και διατηρούμε στο ψυγείο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner