Σαλάτα με πορτοκάλι, αβοκάντο και καπνιστή γαλοπούλα

Σαλάτα με πορτοκάλι, αβοκάντο και καπνιστή γαλοπούλα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 15 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (37 votes)

INGREDIENTS

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι

  • 5 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 170 γρ. ηλιέλαιο
  • 170 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • αλάτι

Για τη σαλάτα

  • 360 γρ. διάφορα σαλατικά, χοντροκομμένα με το χέρι
  • 180 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. πορτοκάλι φιλέτο
  • 30 γρ. σέλερι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 25 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένo σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. τυρί έμενταλ, σπασμένο σε μικρά κομμάτια
  • 20 γρ. μπέικον, ψημένο και κομμένο σε μικρά καρέ
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του πορτοκαλιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/4 της ποσότητας. Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα και το συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Προσθέτουμε το ξύσμα, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μαρούλι και το 1/3 της βινεγκρέτ και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.

Αλατίζουμε και σερβίρουμε το μαρούλι σε ένα πιάτο.

Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά πάνω στο μαρούλι σε σειρές, το ένα δίπλα από το άλλο.

Αλατίζουμε, περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι

  • 5 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 170 γρ. ηλιέλαιο
  • 170 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • αλάτι

Για τη σαλάτα

  • 360 γρ. διάφορα σαλατικά, χοντροκομμένα με το χέρι
  • 180 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, κομμένη σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. πορτοκάλι φιλέτο
  • 30 γρ. σέλερι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 25 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένo σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. τυρί έμενταλ, σπασμένο σε μικρά κομμάτια
  • 20 γρ. μπέικον, ψημένο και κομμένο σε μικρά καρέ
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του πορτοκαλιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/4 της ποσότητας. Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα και το συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Προσθέτουμε το ξύσμα, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μαρούλι και το 1/3 της βινεγκρέτ και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.

Αλατίζουμε και σερβίρουμε το μαρούλι σε ένα πιάτο.

Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά πάνω στο μαρούλι σε σειρές, το ένα δίπλα από το άλλο.

Αλατίζουμε, περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner