Σάλτσα μπεαρνέζ

Σάλτσα μπεαρνέζ

ΓΙΑ 500 ΓΡ. 15 minutes
FiveStar: 
Average: 4.5 (95 votes)

INGREDIENTS

Για τη σάλτσα μπεαρνέζ

  • 15 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 γρ. πιπέρι μαύρο σε κόκκους, σπασμένο
  • 15 γρ. εστραγκόν, φύλλο
  • 60 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 30 γρ. λευκό κρασί
  • 60 γρ. νερό
  • 6 κρόκους αυγών
  • 480 γρ. βούτυρο κλαριφιέ, ζεστό
  • 30 γρ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τη σάλτσα μπεαρνέζ

Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε τα κρεμμύδια, τους κόκκους του πιπεριού, το εστραγκόν, το κρασί και το ξίδι και σιγοβράζουμε έως ότου το ξίδι συμπυκνωθεί στο ¼ του αρχικού του όγκου.

Ρίχνουμε το νερό και σουρώνουμε σε μια μεταλλική μπασίνα.

Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με σύρμα, συνεχώς, πάνω σε μπεν μαρί, μέχρι να σφίξει η σάλτσα και το μείγμα να φτάσει στους 73°C.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα και προσθέτουμε το βούτυρο κλαριφιέ σιγά-σιγά στην αρχή (σχεδόν σταγόνα-σταγόνα) και εφόσον αρχίσει να πήζει το μείγμα, το προσθέτουμε με συνεχή ροή.

Αποσύρουμε την μπασίνα από το μπεν μαρί, αλατίζουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το εστραγκόν.

Για τη σάλτσα μπεαρνέζ

  • 15 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 γρ. πιπέρι μαύρο σε κόκκους, σπασμένο
  • 15 γρ. εστραγκόν, φύλλο
  • 60 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 30 γρ. λευκό κρασί
  • 60 γρ. νερό
  • 6 κρόκους αυγών
  • 480 γρ. βούτυρο κλαριφιέ, ζεστό
  • 30 γρ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τη σάλτσα μπεαρνέζ

Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε τα κρεμμύδια, τους κόκκους του πιπεριού, το εστραγκόν, το κρασί και το ξίδι και σιγοβράζουμε έως ότου το ξίδι συμπυκνωθεί στο ¼ του αρχικού του όγκου.

Ρίχνουμε το νερό και σουρώνουμε σε μια μεταλλική μπασίνα.

Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με σύρμα, συνεχώς, πάνω σε μπεν μαρί, μέχρι να σφίξει η σάλτσα και το μείγμα να φτάσει στους 73°C.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα και προσθέτουμε το βούτυρο κλαριφιέ σιγά-σιγά στην αρχή (σχεδόν σταγόνα-σταγόνα) και εφόσον αρχίσει να πήζει το μείγμα, το προσθέτουμε με συνεχή ροή.

Αποσύρουμε την μπασίνα από το μπεν μαρί, αλατίζουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το εστραγκόν.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner