Σάλτσα καραμέλα με ανανά, τζίντζερ και ρούμι

Σάλτσα καραμέλα με ανανά, τζίντζερ και ρούμι

ΓΙΑ 500 ΓΡ. 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (10 votes)

INGREDIENTS

Για τη σάλτσα καραμέλα με ανανά, τζίντζερ και ρούμι

  • 540 γρ. χυμό ανανά
  • 227 γρ. ζάχαρη
  • 1 τμχ. βανίλια φυσική, σπόρους και κλωνάρι
  • 43 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε φέτες
  • 90 γρ. μαύρο ρούμι
  • 14 γρ. κορν φλάουρ
  • 60 γρ. νερό
  • 43 γρ. βούτυρο

DIRECTIONS

Για τη σάλτσα καραμέλα με ανανά, τζίντζερ και ρούμι

Σε μια κατσαρόλα φέρνουμε τον χυμό ανανά σε βρασμό. Τον διατηρούμε ζεστό σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Σε προθερμασμένη κατσαρόλα ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα ζάχαρη και λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σταδιακά σε μικρές ποσότητες, περιμένοντας να λιώσει η προηγούμενη δόση πριν βάλουμε την επόμενη. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρει η καραμέλα έντονο σκούρο χρώμα.
Προσθέτουμε τον χυμό ανανά, τη βανίλια και το τζίντζερ. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και πήζουμε τη σάλτσα. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ακόμη προσθέτουμε το ρούμι και ενσωματώνουμε το βούτυρο. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα. Σερβίρουμε τη σάλτσα ζεστή ή κρύα.

Για τη σάλτσα καραμέλα με ανανά, τζίντζερ και ρούμι

  • 540 γρ. χυμό ανανά
  • 227 γρ. ζάχαρη
  • 1 τμχ. βανίλια φυσική, σπόρους και κλωνάρι
  • 43 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε φέτες
  • 90 γρ. μαύρο ρούμι
  • 14 γρ. κορν φλάουρ
  • 60 γρ. νερό
  • 43 γρ. βούτυρο

Για τη σάλτσα καραμέλα με ανανά, τζίντζερ και ρούμι

Σε μια κατσαρόλα φέρνουμε τον χυμό ανανά σε βρασμό. Τον διατηρούμε ζεστό σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Σε προθερμασμένη κατσαρόλα ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα ζάχαρη και λιώνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σταδιακά σε μικρές ποσότητες, περιμένοντας να λιώσει η προηγούμενη δόση πριν βάλουμε την επόμενη. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρει η καραμέλα έντονο σκούρο χρώμα.
Προσθέτουμε τον χυμό ανανά, τη βανίλια και το τζίντζερ. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και πήζουμε τη σάλτσα. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ακόμη προσθέτουμε το ρούμι και ενσωματώνουμε το βούτυρο. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα. Σερβίρουμε τη σάλτσα ζεστή ή κρύα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner