Σάλτσα καραμέλα με άρωμα εσπρέσο

Σάλτσα καραμέλα με άρωμα εσπρέσο

ΓΙΑ 500 ΓΡ. 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (16 votes)

INGREDIENTS

Για τη σάλτσα καραμέλα με άρωμα εσπρέσο

  • 240 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. καφέ φίλτρου, ζεστό
  • 14 γρ. κόκκους εσπρέσο
  • 1 τμχ. κανέλα
  • 160 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 7 γρ. κορν φλάουρ
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. λικέρ καφέ

DIRECTIONS

Για τη σάλτσα καραμέλα με άρωμα εσπρέσο

Σε προθερμασμένη κατσαρόλα λιώνουμε μια μικρή ποσότητα ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.

Σταδιακά προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη, περιμένοντας πρώτα να λιώσει η προηγούμενη δόση πριν προσθέσουμε την επόμενη. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσεκτικά ρίχνουμε τον ζεστό καφέ, ανακατεύοντας για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε τους κόκκους καφέ και την κανέλα και σιγοβράζουμε μέχρι να αναπτυχθούν τα αρώματα των υλικών, για 15 λεπτά περίπου.

Πήζουμε με το κoρν φλάουρ και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε την κρέμα, το βούτυρο και το λικέρ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα.

Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα άμεσα, τη διατηρούμε σκεπασμένη στο ψυγείο.

Για τη σάλτσα καραμέλα με άρωμα εσπρέσο

  • 240 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. καφέ φίλτρου, ζεστό
  • 14 γρ. κόκκους εσπρέσο
  • 1 τμχ. κανέλα
  • 160 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 7 γρ. κορν φλάουρ
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. λικέρ καφέ

Για τη σάλτσα καραμέλα με άρωμα εσπρέσο

Σε προθερμασμένη κατσαρόλα λιώνουμε μια μικρή ποσότητα ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.

Σταδιακά προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη, περιμένοντας πρώτα να λιώσει η προηγούμενη δόση πριν προσθέσουμε την επόμενη. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσεκτικά ρίχνουμε τον ζεστό καφέ, ανακατεύοντας για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε τους κόκκους καφέ και την κανέλα και σιγοβράζουμε μέχρι να αναπτυχθούν τα αρώματα των υλικών, για 15 λεπτά περίπου.

Πήζουμε με το κoρν φλάουρ και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε την κρέμα, το βούτυρο και το λικέρ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα.

Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη σάλτσα άμεσα, τη διατηρούμε σκεπασμένη στο ψυγείο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner