Βελουτέ σούπα κουνουπίδι με σταφίδες και λάδι κάρι

Βελουτέ σούπα κουνουπίδι με σταφίδες και λάδι κάρι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (39 votes)

INGREDIENTS

Για τη σούπα

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε κομμάτια
  • 50 γρ. πράσο
  • 1 κιλό ζωμό κοτόπουλο
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 γρ. θυμάρι
  • αλάτι

Για το λάδι κάρι και το σερβίρισμα

  • 5 γρ. κάρι
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 40 γρ. σταφίδες, μουλιασμένες σε νερό

DIRECTIONS

Για τη σούπα

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο και το μπέικον, αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά καλά.

Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το κουνουπίδι και τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κουνουπίδι.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατίζουμε τον ζωμό, ώστε να είναι εύγευστος, αφαιρούμε το θυμάρι και αφήνουμε για 10 λεπτά.

Αλέθουμε πολύ καλά σε μπλέντερ και περνάμε από πολύ ψιλή σήτα.

Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Για το λάδι κάρι και το σερβίρισμα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να φτάσει στους 60°C.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κάρι, αφήνουμε να κρυώσει το λάδι και σουρώνουμε σε σινουά και τουλπάνι.

Σερβίρουμε με τις σταφίδες και το λάδι κάρι.

Για τη σούπα

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε κομμάτια
  • 50 γρ. πράσο
  • 1 κιλό ζωμό κοτόπουλο
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 γρ. θυμάρι
  • αλάτι

Για το λάδι κάρι και το σερβίρισμα

  • 5 γρ. κάρι
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 40 γρ. σταφίδες, μουλιασμένες σε νερό

Για τη σούπα

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο και το μπέικον, αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά καλά.

Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το κουνουπίδι και τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κουνουπίδι.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατίζουμε τον ζωμό, ώστε να είναι εύγευστος, αφαιρούμε το θυμάρι και αφήνουμε για 10 λεπτά.

Αλέθουμε πολύ καλά σε μπλέντερ και περνάμε από πολύ ψιλή σήτα.

Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Για το λάδι κάρι και το σερβίρισμα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να φτάσει στους 60°C.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κάρι, αφήνουμε να κρυώσει το λάδι και σουρώνουμε σε σινουά και τουλπάνι.

Σερβίρουμε με τις σταφίδες και το λάδι κάρι.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner