Fish stew

Fish stew

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 3.9 (20 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 90 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. πιπεριές πράσινες, κομμένες σε καρέ
  • 70 γρ. φινόκιο, κομμένο σε καρέ
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ζωμό ψάρι
  • 80 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 60 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 120 γρ. λευκό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 10 κυδώνια
  • 10 μύδια
  • 10 γαρίδες Νο 2, καθαρισμένες, χωρίς κεφάλι
  • 250 γρ. ξιφία, κομμένο σε μεσαία καρέ
  • 10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. φρυγανισμένο ψωμί, κομμένο σε φέτες
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, τις πιπεριές και το φινόκιο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει, σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ.

Προσθέτουμε τον ζωμό, τον πελτέ και τη δάφνη. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται.

Στη συνέχεια αφαιρούμε τη δάφνη, βάζουμε την ντομάτα κονκασέ και τα όστρακα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και τον ξιφία και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.

Αλατίζουμε, ρίχνουμε τον βασιλικό και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τις φρυγανισμένες φέτες ψωμί.

Για το πιάτο

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 90 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. πιπεριές πράσινες, κομμένες σε καρέ
  • 70 γρ. φινόκιο, κομμένο σε καρέ
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ζωμό ψάρι
  • 80 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 60 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 120 γρ. λευκό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 10 κυδώνια
  • 10 μύδια
  • 10 γαρίδες Νο 2, καθαρισμένες, χωρίς κεφάλι
  • 250 γρ. ξιφία, κομμένο σε μεσαία καρέ
  • 10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. φρυγανισμένο ψωμί, κομμένο σε φέτες
  • αλάτι

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, τις πιπεριές και το φινόκιο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει, σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ.

Προσθέτουμε τον ζωμό, τον πελτέ και τη δάφνη. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται.

Στη συνέχεια αφαιρούμε τη δάφνη, βάζουμε την ντομάτα κονκασέ και τα όστρακα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και τον ξιφία και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.

Αλατίζουμε, ρίχνουμε τον βασιλικό και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τις φρυγανισμένες φέτες ψωμί.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner