Στήθος κοτόπουλο με μανιτάρια, λευκό κρασί και θυμάρι Στήθος κοτόπουλο με μανιτάρια, λευκό κρασί και θυμάρι

Στήθος κοτόπουλο με μανιτάρια, λευκό κρασί και θυμάρι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 4.4 (87 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 200 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 60 γρ. βούτυρο κρύο
  • 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 50 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο από τη μεριά της πέτσας, μέχρι να πάρει πολύ καλό χρώμα. Γυρίζουμε πλευρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε και από αυτήν την πλευρά μέχρι να πάρει και αυτή χρώμα και το κοτόπουλο να είναι σχεδόν μαγειρεμένο. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, πετάμε τα λίπη και δυναμώνουμε τη φωτιά.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν έντονο χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει αλατίζουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Ρίχνουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το κοτόπουλο με μανιτάρια, κλείνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά στο μισό. Προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Για το πιάτο

  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 200 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 60 γρ. βούτυρο κρύο
  • 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το πιάτο

Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 50 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο από τη μεριά της πέτσας, μέχρι να πάρει πολύ καλό χρώμα. Γυρίζουμε πλευρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε και από αυτήν την πλευρά μέχρι να πάρει και αυτή χρώμα και το κοτόπουλο να είναι σχεδόν μαγειρεμένο. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, πετάμε τα λίπη και δυναμώνουμε τη φωτιά.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν έντονο χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει αλατίζουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Ρίχνουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το κοτόπουλο με μανιτάρια, κλείνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά στο μισό. Προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner