Κοτόπουλο με σόγια, μπέικον και κάστανα Κοτόπουλο με σόγια, μπέικον και κάστανα

Κοτόπουλο με σόγια, μπέικον και κάστανα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.4 (63 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 1,5 κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
  • 250 γρ.  κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. μπέικον, κομμένο σε μέτριο καρέ
  • 150 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κρασί λευκό
  • 600 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 100 γρ. σόγια
  • 200 γρ. κάστανα μαγειρεμένα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Αλατίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και πετάμε τα λίπη.

Βάζουμε την κατσαρόλα και πάλι στη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και το μπέικον, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και μόλις μυρίσουν, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς.

Ρίχνουμε το ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη σόγια και τη ζάχαρη. Βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, 30 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τα κάστανα. Ξεσκεπάζουμε και πήζουμε την σάλτσα στο βαθμό της αρεσκείας μας, είτε με κορν φλάουρ, είτε συμπυκνώνοντας τον ζωμό βράζοντας τον για λίγα λεπτά (χωρίς το κοτόπουλο)

Για το πιάτο

  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 1,5 κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
  • 250 γρ.  κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. μπέικον, κομμένο σε μέτριο καρέ
  • 150 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κρασί λευκό
  • 600 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 100 γρ. σόγια
  • 200 γρ. κάστανα μαγειρεμένα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

Για το πιάτο

Αλατίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και πετάμε τα λίπη.

Βάζουμε την κατσαρόλα και πάλι στη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και το μπέικον, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και μόλις μυρίσουν, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς.

Ρίχνουμε το ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη σόγια και τη ζάχαρη. Βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, 30 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε τα κάστανα. Ξεσκεπάζουμε και πήζουμε την σάλτσα στο βαθμό της αρεσκείας μας, είτε με κορν φλάουρ, είτε συμπυκνώνοντας τον ζωμό βράζοντας τον για λίγα λεπτά (χωρίς το κοτόπουλο)

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner