Τσουρέκι «πουτίγκα» με σοκολάτα και σταφίδες

Τσουρέκι «πουτίγκα» με σοκολάτα και σταφίδες

ΓΙΑ 6 ΡΑΜΕΚΙΝ ΣΟΥΦΛΕ 10 ΕΚ.
FiveStar: 
Average: 4.6 (34 votes)

INGREDIENTS

Για το γλυκό

  • 200 γρ. τσουρέκι, κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 100 γρ. κρόκοι αυγού
  • 85 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. γάλα πλήρες
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
  • 50 γρ. σταφίδα μαύρη
  • αλάτι

Για το γαρνίρισμα

  • 50 γρ. ξύσμα κουβερτούρας
  • 200 γρ. σαντιγί

DIRECTIONS

Για το γλυκό

Μοιράζουμε το τσουρέκι και τις σταφίδες στα ραμεκίν (μπολάκια του σουφλέ). 

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το αλάτι και τα θερμαίνουμε μέχρι λίγο πριν το σημείο βρασμού.

Τοποθετούμε το μείγμα των κρόκων σε ένα μπολ και σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, του προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας με το σύρμα.

Σουρώνουμε από ψιλή σήτα και μοιράζουμε την ποσότητα της κρέμας ισόποσα στα ραμεκίν.

Τοποθετούμε τα ραμεκίν σε μπεν μαρί ή σε ένα ταψί και προσθέτουμε νερό, μέχρι που η στάθμη του να φτάσει ως τη μέση των ραμεκίν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να πήξει η κρέμα, για 30 περίπου λεπτά. Γαρνίρουμε με τη σαντιγί και το ξύσμα της σοκολάτας.

Για το γαρνίρισμα

Γαρνίρουμε με τη σαντιγί και το ξύσμα της σοκολάτας. Σερβίρουμε!

Για το γλυκό

  • 200 γρ. τσουρέκι, κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 100 γρ. κρόκοι αυγού
  • 85 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. γάλα πλήρες
  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
  • 50 γρ. σταφίδα μαύρη
  • αλάτι

Για το γαρνίρισμα

  • 50 γρ. ξύσμα κουβερτούρας
  • 200 γρ. σαντιγί

Για το γλυκό

Μοιράζουμε το τσουρέκι και τις σταφίδες στα ραμεκίν (μπολάκια του σουφλέ). 

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το αλάτι και τα θερμαίνουμε μέχρι λίγο πριν το σημείο βρασμού.

Τοποθετούμε το μείγμα των κρόκων σε ένα μπολ και σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, του προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας με το σύρμα.

Σουρώνουμε από ψιλή σήτα και μοιράζουμε την ποσότητα της κρέμας ισόποσα στα ραμεκίν.

Τοποθετούμε τα ραμεκίν σε μπεν μαρί ή σε ένα ταψί και προσθέτουμε νερό, μέχρι που η στάθμη του να φτάσει ως τη μέση των ραμεκίν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να πήξει η κρέμα, για 30 περίπου λεπτά. Γαρνίρουμε με τη σαντιγί και το ξύσμα της σοκολάτας.

Για το γαρνίρισμα

Γαρνίρουμε με τη σαντιγί και το ξύσμα της σοκολάτας. Σερβίρουμε!

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner