Σαλάτα με γαλλικές πατάτες, μυρωδικά και αντζούγιες

Σαλάτα με γαλλικές πατάτες, μυρωδικά και αντζούγιες

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 3.9 (27 votes)

INGREDIENTS

Για τη σαλάτα

  • 1,3 κιλά πατάτες γαλλικές
  • 250 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 90 γρ. χυμός λεμόνι 
  • 5 γρ. μάραθος, ψιλοκομμένος
  • 5 γρ μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. αντζούγιες
  • 2 γρ. λεμόνι ξύσμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τις πατάτες και τοποθετούμε στην φωτιά.

Μαγειρεύουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να τις παραμαγειρέψουμε και λιώσουν.

Σουρώνουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε στη μέση.

Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
 

Για τη σαλάτα

  • 1,3 κιλά πατάτες γαλλικές
  • 250 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 90 γρ. χυμός λεμόνι 
  • 5 γρ. μάραθος, ψιλοκομμένος
  • 5 γρ μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. αντζούγιες
  • 2 γρ. λεμόνι ξύσμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σαλάτα

Σε μια κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε τις πατάτες και τοποθετούμε στην φωτιά.

Μαγειρεύουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να τις παραμαγειρέψουμε και λιώσουν.

Σουρώνουμε τις πατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε στη μέση.

Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner