Μους από πραλίνα Μους από πραλίνα

Μους από πραλίνα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.8 (32 votes)

INGREDIENTS

Για τη μους

  • 40 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. γάλα
  • 20 γρ. κρόκους αυγών
  • 2 γρ. ζελατίνη
  • 170 γρ. πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα (vουτέλα)
  • 190 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • μπισκότα βουτύρου

Για το πιάτο

  • Πουράκια σοκολατένια
  • Φουντούκια καβουρδισμένα
  • Μπισκότο τριμμένο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τη μους

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Σ' ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζεσταμένη κρέμα, ανακατεύοντας διαρκώς. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι ν' αποκτήσει πυκνότητα πηχτής σάλτσας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την ζελατίνη αφού πρώτα την έχουμε μαλακώσει, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Προσθέτουμε στην πραλίνα και αναμειγνύουμε απαλά, μέχρι να λιώσει η πραλίνα.

Αφήνουμε να κρυώσει (να έρθει σε θερμοκρασία σώματος) και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί σε δόσεις με τη βοήθεια μιας μαρίζ.

Μοιράζουμε τη μους στα σκεύη σερβιρίσματος (μπολ ή ποτήρια) και τη βάζουμε στο ψυγείο. Την αφήνουμε 3 ώρες περίπου για να σφίξει. Σερβίρουμε με το μπισκότο βουτύρου.

Για τη μους

  • 40 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. γάλα
  • 20 γρ. κρόκους αυγών
  • 2 γρ. ζελατίνη
  • 170 γρ. πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα (vουτέλα)
  • 190 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • μπισκότα βουτύρου

Για το πιάτο

  • Πουράκια σοκολατένια
  • Φουντούκια καβουρδισμένα
  • Μπισκότο τριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για τη μους

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Σ' ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζεσταμένη κρέμα, ανακατεύοντας διαρκώς. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι ν' αποκτήσει πυκνότητα πηχτής σάλτσας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την ζελατίνη αφού πρώτα την έχουμε μαλακώσει, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Προσθέτουμε στην πραλίνα και αναμειγνύουμε απαλά, μέχρι να λιώσει η πραλίνα.

Αφήνουμε να κρυώσει (να έρθει σε θερμοκρασία σώματος) και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί σε δόσεις με τη βοήθεια μιας μαρίζ.

Μοιράζουμε τη μους στα σκεύη σερβιρίσματος (μπολ ή ποτήρια) και τη βάζουμε στο ψυγείο. Την αφήνουμε 3 ώρες περίπου για να σφίξει. Σερβίρουμε με το μπισκότο βουτύρου.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner