Σαλάτα με αχλάδι, καραμελωμένα καρύδια και γκοργκοτζόλα Σαλάτα με αχλάδι, καραμελωμένα καρύδια και γκοργκοτζόλα

Σαλάτα με αχλάδι, καραμελωμένα καρύδια και γκοργκοτζόλα

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.9 (37 votes)

INGREDIENTS

Για τη σαλάτα

  • 100 γρ. αχλάδια καθαρισμένα, κομμένα σε μέτρια καρέ
  • 50 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα
  • 15 γρ. γλυκόζη
  • 200 γρ. σπανάκι baby, καθαρισμένo
  • 30 γρ. προσούτο, τραγανό
  • 50 γρ. γκοργκοντζόλα, κομμένη σε κύβους
  • εστραγκόν, φύλλα
  • αλάτι
  • 80 γρ. βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα

Για τη βινεγκρέτ

  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. ξίδι λευκό, μπαλσάμικο
  • 20 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 30 γρ. μουστάρδα με κόκκους
  • 50 γρ. μέλι
  • 50 γρ. νερό
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά τη γλυκόζη, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ώστε να επικαλυφθούν με τη γλυκόζη. Στρώνουμε τα καρύδια σ' ένα ταψί με φύλλο σιλικόνης ή λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 °C, μέχρι να καραμελώσουν, για 5 λεπτά περίπου. Τ' αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε.

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και τα καραμελωμένα καρύδια. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

Για τη βινεγκρέτ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά - εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό -  στον κάδο του μπλέντερ. 

Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.

Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για τη σαλάτα

  • 100 γρ. αχλάδια καθαρισμένα, κομμένα σε μέτρια καρέ
  • 50 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα
  • 15 γρ. γλυκόζη
  • 200 γρ. σπανάκι baby, καθαρισμένo
  • 30 γρ. προσούτο, τραγανό
  • 50 γρ. γκοργκοντζόλα, κομμένη σε κύβους
  • εστραγκόν, φύλλα
  • αλάτι
  • 80 γρ. βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα

Για τη βινεγκρέτ

  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. ξίδι λευκό, μπαλσάμικο
  • 20 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 30 γρ. μουστάρδα με κόκκους
  • 50 γρ. μέλι
  • 50 γρ. νερό
  • αλάτι

Για τη σαλάτα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά τη γλυκόζη, προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε ώστε να επικαλυφθούν με τη γλυκόζη. Στρώνουμε τα καρύδια σ' ένα ταψί με φύλλο σιλικόνης ή λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 °C, μέχρι να καραμελώσουν, για 5 λεπτά περίπου. Τ' αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε.

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας και τα καραμελωμένα καρύδια. Αλατίζουμε, δοκιμάζουμε, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

Για τη βινεγκρέτ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά - εκτός από το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το νερό -  στον κάδο του μπλέντερ. 

Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο.

Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner