Νουντλς με χοιρινό σοτέ, λαχανικά και σάλτσα σόγια-μέλι Νουντλς με χοιρινό σοτέ, λαχανικά και σάλτσα σόγια-μέλι

Νουντλς με χοιρινό σοτέ, λαχανικά και σάλτσα σόγια-μέλι

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.5 (48 votes)

INGREDIENTS

Για τα λαχανικά και το κρέας

  • 40 γρ. ηλιέλαιο
  • 300 γρ. χοιρινό φιλέτο, σε λεπτές φέτες
  • 2 αυγά
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο,  πλάγιες φέτες
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. καρότο, ζουλιέν
  • 120 γρ. λάχανο, εμινσέ 
  • 50 γρ. καλαμπόκι
  • 50 γρ. σπαράγγια, σε φέτες
  • κόλιανδρος, φρέσκος χοντροκομμένος
  • 100 γρ. σάλτσα σόγια- μέλι

Για τη σάλτσα σόγια – μέλι

  • 50  γρ. μέλι
  • 40 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 20 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  • 200 γρ. νερό
  • 25 γρ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 100 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 12 γρ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό

DIRECTIONS

Για τα λαχανικά και το κρέας

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε σ' ένα σκεύος.

Επαναφέρουμε το τηγάνι στην φωτιά και προσθέτουμε το αυγό, το τζίντζερ και το σκόρδο και ανακατεύουμε έντονα. Προσθέτουμε το λάχανο, το καρότο, το καλαμπόκι και τα σπαράγγια και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε τα νούντλς και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την σάλτσα, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε, εάν χρειάζεται. Προσθέτουμε, εκτός φωτιάς, τον φρέσκο κόλιανδρο και το σουσάμι.

Σερβίρουμε τα νούντλς ζεστά.

Για τη σάλτσα σόγια – μέλι

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από  το κορν φλάουρ, σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.

Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας μ' ένα σύρμα, ώστε να ενσωματωθεί στη σάλτσα.

Βράζουμε για 5 λεπτά και έπειτα σουρώνουμε σε σήτα.

Για τα λαχανικά και το κρέας

  • 40 γρ. ηλιέλαιο
  • 300 γρ. χοιρινό φιλέτο, σε λεπτές φέτες
  • 2 αυγά
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο,  πλάγιες φέτες
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. καρότο, ζουλιέν
  • 120 γρ. λάχανο, εμινσέ 
  • 50 γρ. καλαμπόκι
  • 50 γρ. σπαράγγια, σε φέτες
  • κόλιανδρος, φρέσκος χοντροκομμένος
  • 100 γρ. σάλτσα σόγια- μέλι

Για τη σάλτσα σόγια – μέλι

  • 50  γρ. μέλι
  • 40 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 20 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  • 200 γρ. νερό
  • 25 γρ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 100 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 12 γρ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό

Για τα λαχανικά και το κρέας

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε σ' ένα σκεύος.

Επαναφέρουμε το τηγάνι στην φωτιά και προσθέτουμε το αυγό, το τζίντζερ και το σκόρδο και ανακατεύουμε έντονα. Προσθέτουμε το λάχανο, το καρότο, το καλαμπόκι και τα σπαράγγια και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε τα νούντλς και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την σάλτσα, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε, εάν χρειάζεται. Προσθέτουμε, εκτός φωτιάς, τον φρέσκο κόλιανδρο και το σουσάμι.

Σερβίρουμε τα νούντλς ζεστά.

Για τη σάλτσα σόγια – μέλι

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από  το κορν φλάουρ, σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.

Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας μ' ένα σύρμα, ώστε να ενσωματωθεί στη σάλτσα.

Βράζουμε για 5 λεπτά και έπειτα σουρώνουμε σε σήτα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner