Μανιταρόσουπα με ποικιλία μανιταριών και αβγό ποσέ

Μανιταρόσουπα με ποικιλία μανιταριών και αβγό ποσέ

ΓΙΑ 4-6 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (7 votes)

INGREDIENTS

Για τη σούπα

  • 30 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. κρεμμύδι, σε φέτες
  • 6 γρ. θυμάρι, σε κλωνάρια
  • 550 γρ. μανιτάρια στρόγγυλα
  • 250 γρ. μανιτάρια sitake
  • 50 γρ. σκόρδο
  • 15 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 2 κιλά ζωμό μανιταριών
  • 80 γρ. σόγια
  • 50 γρ. ξίδι ρυζιού
  • αλάτι
  • σησαμέλαιο
  • 6 αυγά ποσέ

Για τα μανιτάρια σοτέ και το τελείωμα του πιάτου

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. μανιτάρια simeji
  • 100 γρ. μανιτάρια enoki
  • 30  γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • λάδι τρούφας

DIRECTIONS

Για τη σούπα

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια. Τ' αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε» μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα «ιδρώνουμε», μέχρι ν' αρχίσουν ν' αποβάλουν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και μόλις μυρίσουν, προσθέτουμε τον ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε τη σούπα και τη σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά. Δοκιμάζουμε τη γεύση, προσθέτοντας αλάτι, αν χρειαστεί.

Προσθέτουμε τη σόγια, το ξύδι ρυζιού και μαγειρεύουμε για 1-2  λεπτά ακόμη. Αλατίζουμε κι άλλο, εάν χρειάζεται, και προσθέτουμε σησαμέλαιο για ν' αρωματίσουμε τη σούπα.

Σερβίρουμε τη σούπα με τ' αυγά ποσέ.  Αν δεν τη σερβίρουμε αμέσως, την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου.

Για τα μανιτάρια σοτέ και το τελείωμα του πιάτου

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τα μανιτάρια simeji, αλατίζουμε και σοτάρουμε, μέχρι ν' αρχίσουν να παίρνουν έντονο χρώμα.

Προσθέτουμε τα enoki και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε τον ζωμό, το βούτυρο και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε την σούπα με τα μανιτάρια σοτέ,  το λάδι τρούφας και το αβγό ποσέ.

Για τη σούπα

  • 30 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. κρεμμύδι, σε φέτες
  • 6 γρ. θυμάρι, σε κλωνάρια
  • 550 γρ. μανιτάρια στρόγγυλα
  • 250 γρ. μανιτάρια sitake
  • 50 γρ. σκόρδο
  • 15 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 2 κιλά ζωμό μανιταριών
  • 80 γρ. σόγια
  • 50 γρ. ξίδι ρυζιού
  • αλάτι
  • σησαμέλαιο
  • 6 αυγά ποσέ

Για τα μανιτάρια σοτέ και το τελείωμα του πιάτου

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. μανιτάρια simeji
  • 100 γρ. μανιτάρια enoki
  • 30  γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • λάδι τρούφας

Για τη σούπα

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια. Τ' αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε» μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα «ιδρώνουμε», μέχρι ν' αρχίσουν ν' αποβάλουν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και μόλις μυρίσουν, προσθέτουμε τον ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε τη σούπα και τη σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά. Δοκιμάζουμε τη γεύση, προσθέτοντας αλάτι, αν χρειαστεί.

Προσθέτουμε τη σόγια, το ξύδι ρυζιού και μαγειρεύουμε για 1-2  λεπτά ακόμη. Αλατίζουμε κι άλλο, εάν χρειάζεται, και προσθέτουμε σησαμέλαιο για ν' αρωματίσουμε τη σούπα.

Σερβίρουμε τη σούπα με τ' αυγά ποσέ.  Αν δεν τη σερβίρουμε αμέσως, την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου.

Για τα μανιτάρια σοτέ και το τελείωμα του πιάτου

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τα μανιτάρια simeji, αλατίζουμε και σοτάρουμε, μέχρι ν' αρχίσουν να παίρνουν έντονο χρώμα.

Προσθέτουμε τα enoki και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε τον ζωμό, το βούτυρο και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε την σούπα με τα μανιτάρια σοτέ,  το λάδι τρούφας και το αβγό ποσέ.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner