Χοιρινό katsu με σάλτσα tonkatsu Χοιρινό katsu με σάλτσα tonkatsu

Χοιρινό katsu με σάλτσα tonkatsu

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (20 votes)

INGREDIENTS

Για το χοιρινό

  • 400 γρ. χοιρινό φιλέτο, σε λεπτές φέτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • αυγά χτυπημένα, για το πανάρισμα
  • πάνκο, για το πανάρισμα
  • ηλιέλαιο, για το μαγείρεμα

Για τη σάλτσα

  • 150 γρ. κέτσαπ
  • 20 γρ. σόγια
  • 30 γρ. μίριν
  • 15 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 5 γρ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 10 γρ. oyster sauce

DIRECTIONS

Για το χοιρινό

Απλώνουμε σ’ ένα σκεύος το χοιρινό και αλατοπιπερώνουμε.

Σε τρία διαφορετικά μπολ βάζουμε τα υλικά για το πανάρισμα.
Περνάμε το χοιρινό αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντας για να φύγει η περίσσεια ποσότητα.
Έπειτα βυθίζουμε στο αυγό, στραγγίζοντας και πάλι την περίσσεια ποσότητα, και τέλος βουτάμε στο μπολ με το πάνκο, φροντίζοντας να επικαλυφτεί πολύ καλά το χοιρινό από όλες τις πλευρές.

Ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο στους 180°C, και προσθέτουμε το χοιρινό. Τηγανίζουμε το χοιρινό μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθεί στο εσωτερικό του. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.

Για το χοιρινό

  • 400 γρ. χοιρινό φιλέτο, σε λεπτές φέτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • αυγά χτυπημένα, για το πανάρισμα
  • πάνκο, για το πανάρισμα
  • ηλιέλαιο, για το μαγείρεμα

Για τη σάλτσα

  • 150 γρ. κέτσαπ
  • 20 γρ. σόγια
  • 30 γρ. μίριν
  • 15 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 5 γρ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 10 γρ. oyster sauce

Για το χοιρινό

Απλώνουμε σ’ ένα σκεύος το χοιρινό και αλατοπιπερώνουμε.

Σε τρία διαφορετικά μπολ βάζουμε τα υλικά για το πανάρισμα.
Περνάμε το χοιρινό αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντας για να φύγει η περίσσεια ποσότητα.
Έπειτα βυθίζουμε στο αυγό, στραγγίζοντας και πάλι την περίσσεια ποσότητα, και τέλος βουτάμε στο μπολ με το πάνκο, φροντίζοντας να επικαλυφτεί πολύ καλά το χοιρινό από όλες τις πλευρές.

Ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο στους 180°C, και προσθέτουμε το χοιρινό. Τηγανίζουμε το χοιρινό μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθεί στο εσωτερικό του. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner