Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικο και γλυκές πιπεριές

Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικο και γλυκές πιπεριές

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.4 (47 votes)

INGREDIENTS

Για τα γεμιστά μανιτάρια

  • 400 γρ.  μανιτάρια στρογγυλά, ολόκληρα χωρίς κοτσάνι
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ.  λουκάνικο χωριάτικο
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές σε μικρά καρέ
  • 120 γρ. κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ.  τυρί κρέμα
  • 120 γρ. γραβιέρα
  • θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τα γεμιστά μανιτάρια

Σ' ένα μπόλ, τοποθετούμε τα μανιτάρια και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και αλατίζουμε καλά. Μαρινάρουμε τα μανιτάρια για 4 ώρες περίπου στο ψυγείο. Ψήνουμε τα μανιτάρια στο φούρνο, σε υψηλή θερμοκρασία, στους 230 C για 10 λεπτά.

Σ'ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανό. Αποσύρουμε το λουκάνικο, πετάμε τα περιττά λίπη και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε το κρεμμύδι σ' ένα σκεύος να κρυώσει.

Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε το λουκάνικο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το τυρί κρέμα, το θυμάρι και τα 60 γρ γραβιέρα. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση και μοιράζουμε ισόποσα την υπόλοιπη γραβιέρα επάνω από τα γεμισμένα μανιτάρια. Ψήνουμε στον φούρνο, στους 220 C, μέχρι να λιώσει η γραβιέρα και να πάρει ωραίο χρώμα. 

Για τα γεμιστά μανιτάρια

  • 400 γρ.  μανιτάρια στρογγυλά, ολόκληρα χωρίς κοτσάνι
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ.  λουκάνικο χωριάτικο
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές σε μικρά καρέ
  • 120 γρ. κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ.  τυρί κρέμα
  • 120 γρ. γραβιέρα
  • θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τα γεμιστά μανιτάρια

Σ' ένα μπόλ, τοποθετούμε τα μανιτάρια και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και αλατίζουμε καλά. Μαρινάρουμε τα μανιτάρια για 4 ώρες περίπου στο ψυγείο. Ψήνουμε τα μανιτάρια στο φούρνο, σε υψηλή θερμοκρασία, στους 230 C για 10 λεπτά.

Σ'ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανό. Αποσύρουμε το λουκάνικο, πετάμε τα περιττά λίπη και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε το κρεμμύδι σ' ένα σκεύος να κρυώσει.

Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε το λουκάνικο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το τυρί κρέμα, το θυμάρι και τα 60 γρ γραβιέρα. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με τη γέμιση και μοιράζουμε ισόποσα την υπόλοιπη γραβιέρα επάνω από τα γεμισμένα μανιτάρια. Ψήνουμε στον φούρνο, στους 220 C, μέχρι να λιώσει η γραβιέρα και να πάρει ωραίο χρώμα. 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner