Ραβιόλι με σπανάκι, ανθότυρο και μυρωδικά Ραβιόλι με σπανάκι, ανθότυρο και μυρωδικά

Ραβιόλι με σπανάκι, ανθότυρο και μυρωδικά

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ (24 ραβιόλι)
FiveStar: 
Average: 4.4 (45 votes)

INGREDIENTS

Για τα ραβιόλι και το τελείωμα του πιάτου

  • 350 γρ. ζύμη για ζυμαρικά
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. σπανάκι, σε φύλλα
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 60 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 80 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • τσαϊβς, ψιλοκομμένο
  • θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

DIRECTIONS

Για τα ραβιόλι και το τελείωμα του πιάτου

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και το σπανάκι, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι το σπανάκι να χάσει τα υγρά του και να μαραθεί, προσέχοντας όμως να μη χάσει το χρώμα του (αν δεν χωράει όλο στο σκεύος, το προσθέτουμε σε δόσεις).  Το σουρώνουμε, το στραγγίζουμε καλά και το ψιλοκόβουμε.

Στο κάδο του μίξερ ομογενοποιούμε το ανθότυρο, το τυρί κρέμα, το σπανάκι και το πιπέρι. Τοποθετούμε τη γέμιση σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Απλώνουμε την ανοιγμένη ζύμη ζυμαρικών στον πάγκο και με ένα κουπάτ διαμέτρου 6 εκ. σημαδεύουμε πάνω στη ζύμη το σημείο που θα τοποθετήσουμε τη γέμιση.
Μ’ ένα πινέλο αλείφουμε τη ζύμη με αυγό. Μοιράζουμε τη γέμιση ισόποσα και τοποθετούμε στο κέντρο του κάθε ραβιολιού. Τοποθετούμε άλλο ένα φύλο ζύμης από πάνω. Με το κουπάτ κόβουμε τα ραβιόλια  και πιέζουμε τη ζύμη καλά στις άκρες  για να κολλήσουν και παράλληλα να αφαιρέσουμε τον αέρα από το εσωτερικό του ζυμαρικού.

Βράζουμε τα ραβιόλια σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό για 4 με 5 λεπτά περίπου.

Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τον ζωμό, τη σάλτσα ντομάτας, αλατίζουμε ελαφρά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τα ραβιόλια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και την παρμεζάνα και ομογενοποιούμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Για τα ραβιόλι και το τελείωμα του πιάτου

  • 350 γρ. ζύμη για ζυμαρικά
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. σπανάκι, σε φύλλα
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 60 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 80 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • τσαϊβς, ψιλοκομμένο
  • θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα ραβιόλι και το τελείωμα του πιάτου

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και το σπανάκι, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι το σπανάκι να χάσει τα υγρά του και να μαραθεί, προσέχοντας όμως να μη χάσει το χρώμα του (αν δεν χωράει όλο στο σκεύος, το προσθέτουμε σε δόσεις).  Το σουρώνουμε, το στραγγίζουμε καλά και το ψιλοκόβουμε.

Στο κάδο του μίξερ ομογενοποιούμε το ανθότυρο, το τυρί κρέμα, το σπανάκι και το πιπέρι. Τοποθετούμε τη γέμιση σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Απλώνουμε την ανοιγμένη ζύμη ζυμαρικών στον πάγκο και με ένα κουπάτ διαμέτρου 6 εκ. σημαδεύουμε πάνω στη ζύμη το σημείο που θα τοποθετήσουμε τη γέμιση.
Μ’ ένα πινέλο αλείφουμε τη ζύμη με αυγό. Μοιράζουμε τη γέμιση ισόποσα και τοποθετούμε στο κέντρο του κάθε ραβιολιού. Τοποθετούμε άλλο ένα φύλο ζύμης από πάνω. Με το κουπάτ κόβουμε τα ραβιόλια  και πιέζουμε τη ζύμη καλά στις άκρες  για να κολλήσουν και παράλληλα να αφαιρέσουμε τον αέρα από το εσωτερικό του ζυμαρικού.

Βράζουμε τα ραβιόλια σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό για 4 με 5 λεπτά περίπου.

Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τον ζωμό, τη σάλτσα ντομάτας, αλατίζουμε ελαφρά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τα ραβιόλια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και την παρμεζάνα και ομογενοποιούμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner