Ζελέ σαμπάνιας με φρούτα και σαντιγί

Ζελέ σαμπάνιας με φρούτα και σαντιγί

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 3.7 (12 votes)

INGREDIENTS

Για το μείγμα της σαμπάνιας

  • 500 γρ. σαμπάνια
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. καρπούζι, σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. φράουλες, σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι
  • 16   γρ. φύλλα ζελατίνης, μουλιασμένα σε νερό

Για το ζελέ και το τελείωμα του πιάτου

  • 600 γρ. μείγμα σαμπάνιας
  • 30 γρ. καρπούζι, κομμένο parisienne
  • 30 γρ. φράουλες, κομμένες σε τέταρτα
  • 30 γρ. κεράσια, κομμένα σε τέταρτα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • φύλλα δυόσμου

DIRECTIONS

Για το μείγμα της σαμπάνιας

Τοποθετούμε τη σαμπάνια, τη ζάχαρη και τα φρούτα σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό.

Προσθέτουμε τη μουλιασμένη ζελατίνη (αφού την έχουμε στύψει με το χέρι μας καλά) και ανακατεύουμε προσεχτικά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα φρούτα να βγάλουν τα αρώματά τους, μέχρι να κρυώσει το μείγμα (στους 30° C περίπου).

Σουρώνουμε στο σινουά. 

Για το ζελέ και το τελείωμα του πιάτου

Τοποθετούμε τη μισή ποσότητα των φρούτων και τη μισή ποσότητα του μείγματος της σαμπάνιας στα ποτήρια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο ώσπου να πήξει το ζελέ.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε γαρνίροντας με τη σαντιγί και τα φύλλα δυόσμου.

Για το μείγμα της σαμπάνιας

  • 500 γρ. σαμπάνια
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. καρπούζι, σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. φράουλες, σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι
  • 16   γρ. φύλλα ζελατίνης, μουλιασμένα σε νερό

Για το ζελέ και το τελείωμα του πιάτου

  • 600 γρ. μείγμα σαμπάνιας
  • 30 γρ. καρπούζι, κομμένο parisienne
  • 30 γρ. φράουλες, κομμένες σε τέταρτα
  • 30 γρ. κεράσια, κομμένα σε τέταρτα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • φύλλα δυόσμου

Για το μείγμα της σαμπάνιας

Τοποθετούμε τη σαμπάνια, τη ζάχαρη και τα φρούτα σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό.

Προσθέτουμε τη μουλιασμένη ζελατίνη (αφού την έχουμε στύψει με το χέρι μας καλά) και ανακατεύουμε προσεχτικά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα φρούτα να βγάλουν τα αρώματά τους, μέχρι να κρυώσει το μείγμα (στους 30° C περίπου).

Σουρώνουμε στο σινουά. 

Για το ζελέ και το τελείωμα του πιάτου

Τοποθετούμε τη μισή ποσότητα των φρούτων και τη μισή ποσότητα του μείγματος της σαμπάνιας στα ποτήρια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο ώσπου να πήξει το ζελέ.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε γαρνίροντας με τη σαντιγί και τα φύλλα δυόσμου.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner