Tuile αμυγδάλου

Tuile αμυγδάλου

ΓΙΑ 20 ΤΟΥΙΓ ΤΩΝ 15 ΓΡ
FiveStar: 
Average: 4.8 (17 votes)

INGREDIENTS

Για το tuile αμυγδάλου

  • 25 γρ. νερό
  • 25 γρ. μέλι
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
  • 150 γρ. αμύγδαλο, ψιλοκομμένο

DIRECTIONS

Για το tuile αμυγδάλου

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ  το νερό, το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη και το μέλι. Με το φτερό χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να μοιάζει με παχύρευστη κρέμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και αυτό.

Αποσύρουμε το κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και με ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.

Στρώνουμε σ’ ένα ταψί μια φόρμα σιλικόνης και μ' ένα κουτάλι, κόβουμε μικρά μπαλάκια ζύμης και τα τοποθετούμε στο ταψί προσέχοντας να έχουν τουλάχιστον 4 εκ. κενό μεταξύ τους.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα, 10 λεπτά περίπου.

Όταν είναι έτοιμα τα αποσύρουμε από το ταψί και τ' αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το tuile αμυγδάλου

  • 25 γρ. νερό
  • 25 γρ. μέλι
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
  • 150 γρ. αμύγδαλο, ψιλοκομμένο

Για το tuile αμυγδάλου

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ  το νερό, το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη και το μέλι. Με το φτερό χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να μοιάζει με παχύρευστη κρέμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και αυτό.

Αποσύρουμε το κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και με ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.

Στρώνουμε σ’ ένα ταψί μια φόρμα σιλικόνης και μ' ένα κουτάλι, κόβουμε μικρά μπαλάκια ζύμης και τα τοποθετούμε στο ταψί προσέχοντας να έχουν τουλάχιστον 4 εκ. κενό μεταξύ τους.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα, 10 λεπτά περίπου.

Όταν είναι έτοιμα τα αποσύρουμε από το ταψί και τ' αφήνουμε να κρυώσουν.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner