Γιορτινή πουτίγκα με σοκολάτα & ρούμι Γιορτινή πουτίγκα με σοκολάτα & ρούμι

Γιορτινή πουτίγκα με σοκολάτα & ρούμι

ΓΙΑ 1 ΤΑΨΙ 18x25 (8-10 ΜΕΡΙΔΕΣ) 75 minutes
FiveStar: 
Average: 5 (30 votes)

INGREDIENTS

Για την πουτίγκα

  • 350 γρ. τσουρέκι, σε χοντρά κομμάτια
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 200 γρ. ρούμι μαύρο
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 200 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
  • 100 γρ. σοκολάτα λευκή, σε σταγόνες
  • 60 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 450 γρ. γάλα
  • 5 γρ. βανίλια φυσική
  • 80 γρ. ζάχαρη

Για το τελείωμα και το σερβίρισμα

  • πουτίγκα
  • παγωτό βανίλια
  • ζάχαρη άχνη

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για την πουτίγκα

Μουλιάζουμε τις σταφίδες με το ρούμι, μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε σ' ένα μπολ το τσουρέκι, τα δύο είδη σοκολάτας, τα αμύγδαλα, το βούτυρο και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε σ' ένα πυρίμαχο σκεύος το μείγμα του τσουρεκιού.

Σ' ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη, και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας στο μείγμα του τσουρεκιού, προσέχοντας να μείνουν κάποιες άκρες από το τσουρέκι εκτός κρέμας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C, μέχρι να πήξει η κρέμα και το γλυκό να πάρει έντονο, χρυσαφένιο χρώμα.

Για το τελείωμα και το σερβίρισμα

Πασπαλίζουμε την πουτίγκα με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

Για την πουτίγκα

  • 350 γρ. τσουρέκι, σε χοντρά κομμάτια
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 200 γρ. ρούμι μαύρο
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 200 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
  • 100 γρ. σοκολάτα λευκή, σε σταγόνες
  • 60 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 450 γρ. γάλα
  • 5 γρ. βανίλια φυσική
  • 80 γρ. ζάχαρη

Για το τελείωμα και το σερβίρισμα

  • πουτίγκα
  • παγωτό βανίλια
  • ζάχαρη άχνη

VIDEO DIRECTIONS

Για την πουτίγκα

Μουλιάζουμε τις σταφίδες με το ρούμι, μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε σ' ένα μπολ το τσουρέκι, τα δύο είδη σοκολάτας, τα αμύγδαλα, το βούτυρο και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε σ' ένα πυρίμαχο σκεύος το μείγμα του τσουρεκιού.

Σ' ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη, και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας στο μείγμα του τσουρεκιού, προσέχοντας να μείνουν κάποιες άκρες από το τσουρέκι εκτός κρέμας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C, μέχρι να πήξει η κρέμα και το γλυκό να πάρει έντονο, χρυσαφένιο χρώμα.

Για το τελείωμα και το σερβίρισμα

Πασπαλίζουμε την πουτίγκα με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner