Ψητά ντοματίνια

Ψητά ντοματίνια

ΓΙΑ 150 ΓΡ
FiveStar: 
Average: 4.7 (50 votes)

INGREDIENTS

Για τα ψητά ντοματίνια

  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • θυμάρι, κλωνάρια
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τα ψητά ντοματίνια

Μέθοδος 1

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Στρώνουμε τα ντοματίνια σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα σαν στρατιωτάκια, αφήνοντας 3 εκ. απόσταση μεταξύ τους. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το θυμάρι και το σκόρδο πάνω από τα ντοματίνια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C με 150°C περίπου, μέχρι να αφυδατωθούν, αλλά να παραμείνουν ζουμερά. Διατηρούμε στο ψυγείο μέσα σε ελαιόλαδο.

 

Μέθοδος 2 – χωρίς φλούδα

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και το φέρνουμε σε βρασμό. Μ’ ένα μικρό μαχαίρι, χαράζουμε ένα «Χ» στο κάτω μέρος από κάθε ντοματίνι. Βάζουμε τα ντοματίνια στο νερό και βράζουμε για λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Δοκιμάζουμε τραβώντας τη φλούδα στο σημείο που χαράξαμε τα «Χ».  Αν αυτή απομακρύνεται με ευκολία τότε βγάζουμε τα ντοματίνια από το νερό. Βάζουμε τα ντοματίνια σε νερό με πάγο ώστε να κρυώσουν γρήγορα και να σταματήσει το μαγείρεμά τους. Αφαιρούμε τα ντοματίνια από το νερό και τα ξεφλουδίζουμε με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού. Συνεχίζουμε τη διαδικασία όπως στη μέθοδο 1.

Για τα ψητά ντοματίνια

  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • θυμάρι, κλωνάρια
  • αλάτι

Για τα ψητά ντοματίνια

Μέθοδος 1

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Στρώνουμε τα ντοματίνια σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα σαν στρατιωτάκια, αφήνοντας 3 εκ. απόσταση μεταξύ τους. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το θυμάρι και το σκόρδο πάνω από τα ντοματίνια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C με 150°C περίπου, μέχρι να αφυδατωθούν, αλλά να παραμείνουν ζουμερά. Διατηρούμε στο ψυγείο μέσα σε ελαιόλαδο.

 

Μέθοδος 2 – χωρίς φλούδα

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και το φέρνουμε σε βρασμό. Μ’ ένα μικρό μαχαίρι, χαράζουμε ένα «Χ» στο κάτω μέρος από κάθε ντοματίνι. Βάζουμε τα ντοματίνια στο νερό και βράζουμε για λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Δοκιμάζουμε τραβώντας τη φλούδα στο σημείο που χαράξαμε τα «Χ».  Αν αυτή απομακρύνεται με ευκολία τότε βγάζουμε τα ντοματίνια από το νερό. Βάζουμε τα ντοματίνια σε νερό με πάγο ώστε να κρυώσουν γρήγορα και να σταματήσει το μαγείρεμά τους. Αφαιρούμε τα ντοματίνια από το νερό και τα ξεφλουδίζουμε με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού. Συνεχίζουμε τη διαδικασία όπως στη μέθοδο 1.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner