Κουσκούς με αμύγδαλο Κουσκούς με αμύγδαλο

Κουσκούς με αμύγδαλο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (14 votes)

INGREDIENTS

Για το κουσκούς

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 250 γρ. κουσκούς
  • 50 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο, χοντροκομμένο
  • 40 γρ. ντομάτα φρέσκια, κονκασέ
  • 10 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

DIRECTIONS

Για το κουσκούς

Τοποθετούμε το κουσκούς σ' ένα μπολ. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλατίζουμε και φέρνουμε σε βρασμό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον ζωμό μέσα στο κουσκούς. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη, για 10-15 λεπτά.

Ανακατεύουμε το κουσκούς προσεκτικά μ' ένα πιρούνι, για να το αφρατέψουμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το κουσκούς

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 250 γρ. κουσκούς
  • 50 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο, χοντροκομμένο
  • 40 γρ. ντομάτα φρέσκια, κονκασέ
  • 10 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το κουσκούς

Τοποθετούμε το κουσκούς σ' ένα μπολ. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλατίζουμε και φέρνουμε σε βρασμό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον ζωμό μέσα στο κουσκούς. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη, για 10-15 λεπτά.

Ανακατεύουμε το κουσκούς προσεκτικά μ' ένα πιρούνι, για να το αφρατέψουμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner