Παγωτό κάστανο

Παγωτό κάστανο

ΓΙΑ 600 ΓΡ
FiveStar: 
Average: 4.8 (6 votes)

INGREDIENTS

Για το παγωτό

  • 300 γρ. γάλα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 90 γρ. κρόκο αυγού
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. κάστανα, βρασμένα

DIRECTIONS

Για το παγωτό

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αυγό και τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζεστή κρέμα.

Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 82 C. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και κρυώνουμε την κρέμα.

Σε ένα μπλέντερ ομογενοποιούμε την κρέμα με τα κάστανα και σουρώνουμε πάλι σε ψιλή σήτα.

Περνάμε το μείγμα από την παγωτομηχανή, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Για το παγωτό

  • 300 γρ. γάλα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 90 γρ. κρόκο αυγού
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. κάστανα, βρασμένα

Για το παγωτό

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αυγό και τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζεστή κρέμα.

Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 82 C. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και κρυώνουμε την κρέμα.

Σε ένα μπλέντερ ομογενοποιούμε την κρέμα με τα κάστανα και σουρώνουμε πάλι σε ψιλή σήτα.

Περνάμε το μείγμα από την παγωτομηχανή, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner