Γεμιστά ψωμάκια με τυριά & μπέικον Γεμιστά ψωμάκια με τυριά & μπέικον

Γεμιστά ψωμάκια με τυριά & μπέικον

ΓΙΑ 8 ΨΩΜΑΚΙΑ
FiveStar: 
Average: 4.9 (12 votes)

INGREDIENTS

Για τα ψωμάκια

  • 140 γρ. ένταμ, τριμμένο
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 50  γρ.  μπέικον, ψημένο και ψιλοκομμένο
  • 40  γρ. κρέμα γάλακτος
  • 40  γρ. αβγό
  • 40  γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 8 ψωμάκια

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τα ψωμάκια

Κόβουμε τα ψωμάκια στο επάνω μέρος τους και αδειάζουμε την εσωτερική τους ψίχα.

Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε το ένταμ, το τσένταρ, τη γραβιέρα και το μπέικον. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε τα τυριά καλά, ώστε να έχουμε μια ομοιόμορφη κατανομή.

Σ' ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την κρέμα, τα αβγά και τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε τα ψωμάκια σ' ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα γεμίζουμε με τα τυριά. Περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας προσεκτικά, ώστε να γεμίσουν τα ψωμάκια μέχρι το εσωτερικό τους.

Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε στους  180° C  μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Για τα ψωμάκια

  • 140 γρ. ένταμ, τριμμένο
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 50  γρ.  μπέικον, ψημένο και ψιλοκομμένο
  • 40  γρ. κρέμα γάλακτος
  • 40  γρ. αβγό
  • 40  γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 8 ψωμάκια

VIDEO DIRECTIONS

Για τα ψωμάκια

Κόβουμε τα ψωμάκια στο επάνω μέρος τους και αδειάζουμε την εσωτερική τους ψίχα.

Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε το ένταμ, το τσένταρ, τη γραβιέρα και το μπέικον. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε τα τυριά καλά, ώστε να έχουμε μια ομοιόμορφη κατανομή.

Σ' ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την κρέμα, τα αβγά και τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε τα ψωμάκια σ' ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα γεμίζουμε με τα τυριά. Περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας προσεκτικά, ώστε να γεμίσουν τα ψωμάκια μέχρι το εσωτερικό τους.

Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε στους  180° C  μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner