Καμαμπέρ με σάλτσα καραμελωμένου αχλαδιού

Καμαμπέρ με σάλτσα καραμελωμένου αχλαδιού

ΓΙΑ 4-6 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (16 votes)

INGREDIENTS

Για το τυρί με τα αχλάδια

  • 310 γρ. τυρί καμαμπέρ
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αχλάδι ξεφλουδισμένο, κομμένο καρέ
  • 20 γρ. κονιάκ
  • 1 γρ. δεντρολίβανο, φρέσκο ψιλοκομμένο (και λίγο ακόμα για το γαρνίρισμα)
  • 10 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 10 γρ. μέλι
  • 50 γρ. καρύδια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 10 γρ. ζάχαρη καστανή

DIRECTIONS

Για το τυρί με τα αχλάδια

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μισό βούτυρο. Προσθέτουμε τα αχλάδια και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να καραμελώσουν. Σβήνουμε με το κονιάκ και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπαλσάμικο και τα καρύδια και μαγειρεύουμε μέχρι να αποκτήσουν σύσταση σάλτσας. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και διατηρούμε ζεστό.
Ζεσταίνουμε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε το τυρί και από τις δυο πλευρές του, μέχρι να πάρει ένα έντονο, χρυσαφένιο χρώμα και να μαλακώσει στο εσωτερικό του. Αποσύρουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με τα καραμελωμένα αχλάδια.

Για το τυρί με τα αχλάδια

  • 310 γρ. τυρί καμαμπέρ
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αχλάδι ξεφλουδισμένο, κομμένο καρέ
  • 20 γρ. κονιάκ
  • 1 γρ. δεντρολίβανο, φρέσκο ψιλοκομμένο (και λίγο ακόμα για το γαρνίρισμα)
  • 10 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 10 γρ. μέλι
  • 50 γρ. καρύδια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 10 γρ. ζάχαρη καστανή

Για το τυρί με τα αχλάδια

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μισό βούτυρο. Προσθέτουμε τα αχλάδια και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να καραμελώσουν. Σβήνουμε με το κονιάκ και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπαλσάμικο και τα καρύδια και μαγειρεύουμε μέχρι να αποκτήσουν σύσταση σάλτσας. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και διατηρούμε ζεστό.
Ζεσταίνουμε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε το τυρί και από τις δυο πλευρές του, μέχρι να πάρει ένα έντονο, χρυσαφένιο χρώμα και να μαλακώσει στο εσωτερικό του. Αποσύρουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με τα καραμελωμένα αχλάδια.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner