Αχλάδια ποσέ με σαφράν

Αχλάδια ποσέ με σαφράν

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (9 votes)

INGREDIENTS

  • 1 κιλό νερό
  • 265 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 5 γρ. ξύλο κανέλας
  • 100 γρ. λεμόνι
  • 1 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • 20 γρ. τζίντζερ κομμένο σε φέτες
  • 1 γρ. σαφράν

DIRECTIONS

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αρωματικά και το λεμόνι. Βάζουμε προσεκτικά τα αχλάδια στην κατσαρόλα και καλύπτουμε την επιφάνεια με ένα αντικολλητικό χαρτί, στο οποίο έχουμε ανοίξει μια τρύπα στη μέση. Κρατάμε το υγρό σε χαμηλό βρασμό και σιγοβράζουμε μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε στο δόντι. Απομακρύνουμε από την εστία και αφήνουμε τα αχλάδια να κρυώσουν στο υγρό τους. Σερβίρουμε τα αχλάδια ζεστά, σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα.

 

  • 1 κιλό νερό
  • 265 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 5 γρ. ξύλο κανέλας
  • 100 γρ. λεμόνι
  • 1 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • 20 γρ. τζίντζερ κομμένο σε φέτες
  • 1 γρ. σαφράν

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αρωματικά και το λεμόνι. Βάζουμε προσεκτικά τα αχλάδια στην κατσαρόλα και καλύπτουμε την επιφάνεια με ένα αντικολλητικό χαρτί, στο οποίο έχουμε ανοίξει μια τρύπα στη μέση. Κρατάμε το υγρό σε χαμηλό βρασμό και σιγοβράζουμε μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε στο δόντι. Απομακρύνουμε από την εστία και αφήνουμε τα αχλάδια να κρυώσουν στο υγρό τους. Σερβίρουμε τα αχλάδια ζεστά, σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα.

 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner