Σιγοψημένο χοιρινό με μπαχαρικά Σιγοψημένο χοιρινό με μπαχαρικά

Σιγοψημένο χοιρινό με μπαχαρικά

ΓΙΑ 8-10 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.7 (173 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

Για το χοιρινό

  • 2 κιλά χοιρινός λαιμός, χωρίς το κόκαλο 
  • 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 125 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 20 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 2 γρ. φύλλα θυμάρι, ψιλοκομμένα
  • 25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 γρ. τσίλι αποξηραμένο 
  • 5 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος
  • 40 γρ. αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • φρέσκο κρεμμύδι, για το σερβίρισμα

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το χοιρινό

Με το μπλέντερ αναμειγνύουμε πολύ καλά το σιρόπι σφενδάμου, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το σκόρδο, το τσίλι, το μαραθόσπορο, το αλάτι και το πιπέρι. 

Με το μείγμα αυτό καλύπτουμε πολύ καλά το κρέας. Τυλίγουμε το κρέας με 3 λαδόκολλες και εξωτερικά 2 φύλλα αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 24 ώρες, στο ψυγείο.

Χωρίς να αφαιρέσουμε το περιτύλιγμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 6 ώρες περίπου, στους 100°C μέχρι το κρέας να έχει εσωτερική θερμοκρασία 80-85 °C.

Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 240°C, ξετυλίγουμε το κρέας από τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και σουρώνουμε τους χυμούς του σε ένα κατσαρολάκι για να τους συμπυκνώσουμε. Ρίχνουμε λάδι πάνω στο κρέας και ψήνουμε για λίγα ακόμη λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά και σερβίρουμε με τους χυμούς που συμπυκνώσαμε και τις γαλλικές πατάτες φούρνου.

Για το πιάτο

Για το χοιρινό

  • 2 κιλά χοιρινός λαιμός, χωρίς το κόκαλο 
  • 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 125 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 20 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 2 γρ. φύλλα θυμάρι, ψιλοκομμένα
  • 25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 γρ. τσίλι αποξηραμένο 
  • 5 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος
  • 40 γρ. αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • φρέσκο κρεμμύδι, για το σερβίρισμα

VIDEO DIRECTIONS

Για το χοιρινό

Με το μπλέντερ αναμειγνύουμε πολύ καλά το σιρόπι σφενδάμου, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το σκόρδο, το τσίλι, το μαραθόσπορο, το αλάτι και το πιπέρι. 

Με το μείγμα αυτό καλύπτουμε πολύ καλά το κρέας. Τυλίγουμε το κρέας με 3 λαδόκολλες και εξωτερικά 2 φύλλα αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 24 ώρες, στο ψυγείο.

Χωρίς να αφαιρέσουμε το περιτύλιγμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 6 ώρες περίπου, στους 100°C μέχρι το κρέας να έχει εσωτερική θερμοκρασία 80-85 °C.

Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 240°C, ξετυλίγουμε το κρέας από τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και σουρώνουμε τους χυμούς του σε ένα κατσαρολάκι για να τους συμπυκνώσουμε. Ρίχνουμε λάδι πάνω στο κρέας και ψήνουμε για λίγα ακόμη λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά και σερβίρουμε με τους χυμούς που συμπυκνώσαμε και τις γαλλικές πατάτες φούρνου.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner