Μαριναρισμένος ανανάς με παγωτό Μαριναρισμένος ανανάς με παγωτό

Μαριναρισμένος ανανάς με παγωτό

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.9 (15 votes)

INGREDIENTS

Για τον μαριναρισμένο ανανά και το τελείωμα του πιάτου

  • 500 γρ. νερό
  • 265 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. ανανά, κομμένο σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
  • 5 γρ. ξύλο κανέλας
  • 3 γρ. δεντρολίβανο, φρέσκο
  • 100 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 2,5 γρ. βανίλια φρέσκια
  • 1 γρ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • 20 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε φέτες
  • 3 γρ. πιπέρι κόκκινο, ολόκληρο
  • 260 γρ. παγωτό βανίλια
  • χυμό λεμονιού
  • δυόσμο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τον μαριναρισμένο ανανά και το τελείωμα του πιάτου

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα αρωματικά και το ξύσμα λεμονιού.

Βάζουμε προσεκτικά τα κομμάτια του ανανά  στην κατσαρόλα. Κρατάμε το υγρό σε χαμηλό βρασμό και σιγοβράζουμε μέχρι ο ανανάς  να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά.

Απομακρύνουμε από την εστία, σκεπάζουμε και αφήνουμε τον ανανά να κρυώσει στο υγρό του.

Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμόνι.

Σερβίρουμε τον ανανά ζεστό ή κρύο ή και σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με το παγωτό βανίλια.

Προαιρετικά, γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Για τον μαριναρισμένο ανανά και το τελείωμα του πιάτου

  • 500 γρ. νερό
  • 265 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. ανανά, κομμένο σε φέτες πάχους 0,5 εκ.
  • 5 γρ. ξύλο κανέλας
  • 3 γρ. δεντρολίβανο, φρέσκο
  • 100 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 2,5 γρ. βανίλια φρέσκια
  • 1 γρ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • 20 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε φέτες
  • 3 γρ. πιπέρι κόκκινο, ολόκληρο
  • 260 γρ. παγωτό βανίλια
  • χυμό λεμονιού
  • δυόσμο

VIDEO DIRECTIONS

Για τον μαριναρισμένο ανανά και το τελείωμα του πιάτου

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα αρωματικά και το ξύσμα λεμονιού.

Βάζουμε προσεκτικά τα κομμάτια του ανανά  στην κατσαρόλα. Κρατάμε το υγρό σε χαμηλό βρασμό και σιγοβράζουμε μέχρι ο ανανάς  να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά.

Απομακρύνουμε από την εστία, σκεπάζουμε και αφήνουμε τον ανανά να κρυώσει στο υγρό του.

Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμόνι.

Σερβίρουμε τον ανανά ζεστό ή κρύο ή και σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με το παγωτό βανίλια.

Προαιρετικά, γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner