Σάντουιτς με χοιρινό Σάντουιτς με χοιρινό

Σάντουιτς με χοιρινό

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 minutes
FiveStar: 
Average: 5 (16 votes)

INGREDIENTS

Για το σάντουιτς

  • 800 γρ. χοιρινό από ψητό φούρνου ή κατσαρόλας
  • 200 γρ. τυρί έμενταλ, σε φέτες
  • 120 γρ.  αγγουράκι μέτριο
  • 100 γρ. μουστάρδα
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 80 γρ. χοιρομέρι καπνιστό, σε φέτες
  • 2 τμχ. ψωμί τσιαπάτα (των 500 γρ. η καθεμία) 
  • ρόκα & ντοματίνια, για το σερβίρισμα

DIRECTIONS

Για το σάντουιτς

Κόβουμε το ψωμί στη μέση και αλείφουμε την κάτω πλευρά με τη μουστάρδα. Στρώνουμε επάνω το καπνιστό χοιρομέρι, τον χοιρινό λαιμό και το τυρί. Μεταφέρουμε σ’ ένα ταψί, βάζουμε δίπλα, μέσα στο ίδιο σκεύος, και την επάνω πλευρά του ψωμιού, στην οποία ρίχνουμε λίγο λάδι, και τα ψήνουμε στον φούρνο, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αλείφουμε την επάνω πλευρά ψωμιού με τη μαγιονέζα. Πάνω από το λιωμένο τυρί, προσθέτουμε το αγγουράκι μέτριο και σκεπάζουμε, κλείνοντας το σάντουιτς. Σερβίρουμε με τα ντοματίνια και τα φύλλα ρόκας.

Tip: Ανοίξτε ένα γαλλικό μαρούλι και γεμίστε τις καρδιές του με τη γέμιση της συνταγής. Έτσι θα έχετε δημιουργήσει γρήγορα και εύκολα ένα ωραίο απογευματινό σνακ για τους επισκέπτες σας.

Για το σάντουιτς

  • 800 γρ. χοιρινό από ψητό φούρνου ή κατσαρόλας
  • 200 γρ. τυρί έμενταλ, σε φέτες
  • 120 γρ.  αγγουράκι μέτριο
  • 100 γρ. μουστάρδα
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 80 γρ. χοιρομέρι καπνιστό, σε φέτες
  • 2 τμχ. ψωμί τσιαπάτα (των 500 γρ. η καθεμία) 
  • ρόκα & ντοματίνια, για το σερβίρισμα

Για το σάντουιτς

Κόβουμε το ψωμί στη μέση και αλείφουμε την κάτω πλευρά με τη μουστάρδα. Στρώνουμε επάνω το καπνιστό χοιρομέρι, τον χοιρινό λαιμό και το τυρί. Μεταφέρουμε σ’ ένα ταψί, βάζουμε δίπλα, μέσα στο ίδιο σκεύος, και την επάνω πλευρά του ψωμιού, στην οποία ρίχνουμε λίγο λάδι, και τα ψήνουμε στον φούρνο, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αλείφουμε την επάνω πλευρά ψωμιού με τη μαγιονέζα. Πάνω από το λιωμένο τυρί, προσθέτουμε το αγγουράκι μέτριο και σκεπάζουμε, κλείνοντας το σάντουιτς. Σερβίρουμε με τα ντοματίνια και τα φύλλα ρόκας.

Tip: Ανοίξτε ένα γαλλικό μαρούλι και γεμίστε τις καρδιές του με τη γέμιση της συνταγής. Έτσι θα έχετε δημιουργήσει γρήγορα και εύκολα ένα ωραίο απογευματινό σνακ για τους επισκέπτες σας.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner