Σάντουιτς με κοτοσαλάτα, κάρι και σταφίδες Σάντουιτς με κοτοσαλάτα, κάρι και σταφίδες

Σάντουιτς με κοτοσαλάτα, κάρι και σταφίδες

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (16 votes)

INGREDIENTS

Για τα σάντουιτς

  • 4 μπαγκέτες,  κομμένες στη μέση
  • 400 γρ. ντομάτα, κομμένη σε φέτες πάχους 1 εκ.
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • κοτοσαλάτα

Για την κοτοσαλάτα

  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 340 γρ. κοτόπουλο,  στήθος, ψημένο
  • 100 γρ. σέλερι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. μαγιονέζα 
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 80 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 15 γρ. κάρι, σκόνη
  • 120 γρ. πράσινο μήλο, σε μικρά καρέ
  • 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τα σάντουιτς

Τοποθετούμε τα υλικά της γέμισης και την κοτοσαλάτα σε στρώσεις, ανάμεσα στις φέτες του ψωμιού της αρεσκείας μας.

Για την κοτοσαλάτα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σέλερι. Αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε» μέχρι να μαλακώσουν, προσέχοντας όμως να παραμείνουν λίγο τραγανά. Προσθέτουμε το κάρι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για λίγα δευτερόλεπτα. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά. 

Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε ένα μπολ, μαζί με τα κρεμμύδια, το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της κοτοσαλάτας. 

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.  

Για τα σάντουιτς

  • 4 μπαγκέτες,  κομμένες στη μέση
  • 400 γρ. ντομάτα, κομμένη σε φέτες πάχους 1 εκ.
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • κοτοσαλάτα

Για την κοτοσαλάτα

  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 340 γρ. κοτόπουλο,  στήθος, ψημένο
  • 100 γρ. σέλερι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. μαγιονέζα 
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 80 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 15 γρ. κάρι, σκόνη
  • 120 γρ. πράσινο μήλο, σε μικρά καρέ
  • 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Για τα σάντουιτς

Τοποθετούμε τα υλικά της γέμισης και την κοτοσαλάτα σε στρώσεις, ανάμεσα στις φέτες του ψωμιού της αρεσκείας μας.

Για την κοτοσαλάτα

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σέλερι. Αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε» μέχρι να μαλακώσουν, προσέχοντας όμως να παραμείνουν λίγο τραγανά. Προσθέτουμε το κάρι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για λίγα δευτερόλεπτα. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά. 

Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε ένα μπολ, μαζί με τα κρεμμύδια, το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της κοτοσαλάτας. 

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.  

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner