Σκορδαλιά με αμύγδαλο & πατάτα Σκορδαλιά με αμύγδαλο & πατάτα

Σκορδαλιά με αμύγδαλο & πατάτα

Για 800 ΓΡ. 30 minutes
FiveStar: 
Average: 4.8 (36 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 40 γρ. ψωμί τοστ ψίχα
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 35 γρ. χυμό λεμόνι
  • 50 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 340 γρ. πατάτες βρασμένες
  • 100 γρ. νερό
  • 250 γρ. ελαιόλαδο
  • 6 γρ. αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε ένα πολυμηχάνημα αλέθουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Συνεχίζουμε να αλέθουμε και προσθέτουμε στο μείγμα το λάδι πολύ αργά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα σταγόνα, και όταν η σκορδαλιά αρχίσει να πήζει, σε συνεχή ροή. Διορθώνουμε τη υφή  της σκορδαλιάς με περισσότερο κρύο νερό, αν χρειάζεται, και διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το πιάτο

  • 40 γρ. ψωμί τοστ ψίχα
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 35 γρ. χυμό λεμόνι
  • 50 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 340 γρ. πατάτες βρασμένες
  • 100 γρ. νερό
  • 250 γρ. ελαιόλαδο
  • 6 γρ. αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε ένα πολυμηχάνημα αλέθουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Συνεχίζουμε να αλέθουμε και προσθέτουμε στο μείγμα το λάδι πολύ αργά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα σταγόνα, και όταν η σκορδαλιά αρχίσει να πήζει, σε συνεχή ροή. Διορθώνουμε τη υφή  της σκορδαλιάς με περισσότερο κρύο νερό, αν χρειάζεται, και διατηρούμε στο ψυγείο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner