Αυγά ποσέ Αυγά ποσέ

Αυγά ποσέ

ΓΙΑ 8 ΑΥΓΑ
FiveStar: 
Average: 4.5 (62 votes)

INGREDIENTS

Για τα αυγά ποσέ

  • 8 αυγά
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο

DIRECTIONS

Για τα αυγά ποσέ

Για κάθε αυγό ξεχωριστά, στρώνουμε το εσωτερικό από μια κούπα του καφέ με αρκετό σελοφάν ώστε οι άκρες του να εξέχουν από τα χείλη.

Αλείφουμε το σελοφάν με ελαιόλαδο, ρίχνουμε λίγο αλάτι, σπάμε το αυγό προσεκτικά, το ρίχνουμε μέσα στο σελοφάν και προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμη.

Τραβάμε το σελοφάν έξω από την κούπα και το στρίβουμε ώστε να σφίξει.

Βγάζουμε όσο περισσότερο αέρα μπορούμε και δένουμε κόμπο το σελοφάν κοντά στο αυγό.

Το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με νερό που είναι λίγο πριν το βρασμό για λίγα λεπτά, ώστε το αυγό να παραμείνει μελάτο.

Για τα αυγά ποσέ

  • 8 αυγά
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο

Για τα αυγά ποσέ

Για κάθε αυγό ξεχωριστά, στρώνουμε το εσωτερικό από μια κούπα του καφέ με αρκετό σελοφάν ώστε οι άκρες του να εξέχουν από τα χείλη.

Αλείφουμε το σελοφάν με ελαιόλαδο, ρίχνουμε λίγο αλάτι, σπάμε το αυγό προσεκτικά, το ρίχνουμε μέσα στο σελοφάν και προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμη.

Τραβάμε το σελοφάν έξω από την κούπα και το στρίβουμε ώστε να σφίξει.

Βγάζουμε όσο περισσότερο αέρα μπορούμε και δένουμε κόμπο το σελοφάν κοντά στο αυγό.

Το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με νερό που είναι λίγο πριν το βρασμό για λίγα λεπτά, ώστε το αυγό να παραμείνει μελάτο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner