Philly Cheesesteak Philly Cheesesteak

Philly Cheesesteak

ΓΙΑ 1 ΜΕΡΙΔΑ
FiveStar: 
Average: 4.8 (17 votes)

INGREDIENTS

Για το Philly Cheesesteak

  • 1 τμχ. ψωμάκι 20 εκ. x 5 εκ.
  • 20 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. μοσχάρι, κατά προτίμηση rib-eye ή άλλο τρυφερό κομμάτι 
  • 90 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 45 γρ. πιπεριά πράσινη, κομμένες σε λωρίδες
  • 45 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένες σε λωρίδες
  • 60 γρ. τυρί προβολόνε
  • 30 γρ. τυρί τσένταρ 
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το Philly Cheesesteak

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. 

Ανοίγουμε το ψωμάκι στα 2 και αλείφουμε με το μείγμα το εσωτερικό της κάθε πλευράς.

Τοποθετούμε το ψωμάκι σε σκεύος με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο. 

Ρίχνουμε το μοσχάρι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμε και από τις 2 πλευρές. 

Αποσύρουμε το κρέας από το τηγάνι και προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τις πράσινες και τις κόκκινες πιπεριές και το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Επαναφέρουμε το σοταρισμένο κρέας και ανακατεύουμε. 

Ρίχνουμε από πάνω τα 2 είδη τυριού, χωρίς να ανακατέψουμε, σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε για λίγο μέχρι να λιώσει το τυρί.*

Βάζουμε τη γέμιση μέσα στο ψωμί, κλείνουμε και σερβίρουμε.

* Εναλλακτικά, τοποθετούμε το μείγμα και τα δύο τυριά στην κάτω πλευρά του ψωμιού και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
 

Για το Philly Cheesesteak

  • 1 τμχ. ψωμάκι 20 εκ. x 5 εκ.
  • 20 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. μοσχάρι, κατά προτίμηση rib-eye ή άλλο τρυφερό κομμάτι 
  • 90 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 45 γρ. πιπεριά πράσινη, κομμένες σε λωρίδες
  • 45 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένες σε λωρίδες
  • 60 γρ. τυρί προβολόνε
  • 30 γρ. τυρί τσένταρ 
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι

VIDEO DIRECTIONS

Για το Philly Cheesesteak

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. 

Ανοίγουμε το ψωμάκι στα 2 και αλείφουμε με το μείγμα το εσωτερικό της κάθε πλευράς.

Τοποθετούμε το ψωμάκι σε σκεύος με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο. 

Ρίχνουμε το μοσχάρι, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμε και από τις 2 πλευρές. 

Αποσύρουμε το κρέας από το τηγάνι και προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τις πράσινες και τις κόκκινες πιπεριές και το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Επαναφέρουμε το σοταρισμένο κρέας και ανακατεύουμε. 

Ρίχνουμε από πάνω τα 2 είδη τυριού, χωρίς να ανακατέψουμε, σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε για λίγο μέχρι να λιώσει το τυρί.*

Βάζουμε τη γέμιση μέσα στο ψωμί, κλείνουμε και σερβίρουμε.

* Εναλλακτικά, τοποθετούμε το μείγμα και τα δύο τυριά στην κάτω πλευρά του ψωμιού και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner