Τάρτα με φρέσκα σύκα και κρέμα αμυγδάλου Τάρτα με φρέσκα σύκα και κρέμα αμυγδάλου

Τάρτα με φρέσκα σύκα και κρέμα αμυγδάλου

ΓΙΑ 1 ΤΑΡΤΙΕΡΑ ΔΙΑΜΕΤΡ. 26 ΕΚ. ή ΓΙΑ 12 ΑΤΟΜ. ΤΑΡΤΕΣ ΤΩΝ 10 ΕΚ. 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.8 (31 votes)

INGREDIENTS

Για την τάρτα

  • 400 γρ. ζύμη γλυκιά τάρτα μισοψημένη
  • 450 γρ. κρέμα αμυγδάλου
  • 400 γρ. σύκα φρέσκα, κομμένα σε φέτες

Για την κρέμα αμυγδάλου (για 600 γρ.)

  • 135 γρ. βούτυρο
  • 135 γρ. ζάχαρη
  • 190 γρ. αυγά
  • 135 γρ. αμυγδαλόψιχα, τριμμένη
  • 10 γρ. αλεύρι σκληρό

DIRECTIONS

Για την τάρτα

Ρίχνουμε την κρέμα αμυγδάλου στη βάση της τάρτας μέχρι να γεμίσουν τα ¾ της επιφάνειάς της. Στρώνουμε τα κομμένα σύκα από πάνω ομοιόμορφα και βάζουμε την τάρτα στον φούρνο για ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Ψήνουμε την τάρτα μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα αμυγδάλου και να πάρει ένα έντονο χρυσαφένιο χρώμα.

Για την κρέμα αμυγδάλου (για 600 γρ.)

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο ενός πολυκοπτικού μηχανήματος και αλέθουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να έχει τη σύσταση μιας παχύρευστης κρεμάς.

Για την τάρτα

  • 400 γρ. ζύμη γλυκιά τάρτα μισοψημένη
  • 450 γρ. κρέμα αμυγδάλου
  • 400 γρ. σύκα φρέσκα, κομμένα σε φέτες

Για την κρέμα αμυγδάλου (για 600 γρ.)

  • 135 γρ. βούτυρο
  • 135 γρ. ζάχαρη
  • 190 γρ. αυγά
  • 135 γρ. αμυγδαλόψιχα, τριμμένη
  • 10 γρ. αλεύρι σκληρό

Για την τάρτα

Ρίχνουμε την κρέμα αμυγδάλου στη βάση της τάρτας μέχρι να γεμίσουν τα ¾ της επιφάνειάς της. Στρώνουμε τα κομμένα σύκα από πάνω ομοιόμορφα και βάζουμε την τάρτα στον φούρνο για ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Ψήνουμε την τάρτα μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα αμυγδάλου και να πάρει ένα έντονο χρυσαφένιο χρώμα.

Για την κρέμα αμυγδάλου (για 600 γρ.)

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο ενός πολυκοπτικού μηχανήματος και αλέθουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να έχει τη σύσταση μιας παχύρευστης κρεμάς.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner