Πατάτες σπαστές Πατάτες σπαστές

Πατάτες σπαστές

Για 2 κιλά (περίπου)
FiveStar: 
Average: 3.8 (5 votes)

INGREDIENTS

  • 2 κιλά πατάτα ολόκληρη
  • 55 γρ. σκορδόλαδο
  • 25 γρ. αλάτι
  • 180 γρ. ελαιόλαδο

DIRECTIONS

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τυλίγουμε μία-μία με αλουμινόχαρτο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν (1 με 11/2 ώρα). Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες όσο είναι ακόμα ζεστές και με ένα πιρούνι τις σπάμε τόσο όσο να έχει τη μορφή του πουρέ, αλλά παράλληλα να υπάρχουν και μικρά κομμάτια πατάτας. Προσθέτουμε αλάτι, σκορδόλαδο και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

  • 2 κιλά πατάτα ολόκληρη
  • 55 γρ. σκορδόλαδο
  • 25 γρ. αλάτι
  • 180 γρ. ελαιόλαδο

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις τυλίγουμε μία-μία με αλουμινόχαρτο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν (1 με 11/2 ώρα). Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες όσο είναι ακόμα ζεστές και με ένα πιρούνι τις σπάμε τόσο όσο να έχει τη μορφή του πουρέ, αλλά παράλληλα να υπάρχουν και μικρά κομμάτια πατάτας. Προσθέτουμε αλάτι, σκορδόλαδο και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner