Κεφτεδάκια με πικάντικη σάλτσα τομάτας

Κεφτεδάκια με πικάντικη σάλτσα τομάτας

90 minutes
FiveStar: 
Average: 5 (8 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

  • 800 γρ. κεφτεδάκια
  • 160 γρ. σάλτσα ντομάτα-chilli
  • 160 γρ. σάλτσα γιαούρτι-δυόσμο
  • 80 γρ. τσιπς πατάτας
  • 32 γρ. μαϊντανός τηγανητός

Για τα κεφτεδάκια

  • 260 γρ. μοσχάρι κιμάς
  • 260 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 1 γρ. κύμινο, σκόνη
  • 8 γρ. αλάτι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο
  • 55 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 60 γρ. σοφρίτο
  • 10 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 15 γρ. σκορδόλαδο
  • 8 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 γρ. δυόσμος, ξερός
  • 3 αυγά
  • αλεύρι για τηγάνισμα
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα τομάτα-chilli

  • 250 γρ. ντομάτες ψητές, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 2 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. κρεμμύδια, φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. πάστα chili-garlic

Για τη σάλτσα γιαούρτι-δυόσμο

  • 5 γρ. σιρόπι 1/1
  • 1 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 2 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξύδι μπαλσάμικο

DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε ένα πιάτο προσθέτουμε λίγη σάλτσα ντομάτα-chilli, από επάνω βάζουμε τα κεφτεδάκια και σερβίρουμε με την σάλτσα γιαουρτιού, τα τσιπς πατάτας και τον τηγανητό μαϊντανό.

Για τα κεφτεδάκια

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Ζυγίζουμε 50 γραμμάρια το κάθε κεφτεδάκι και το πλάθουμε καλά. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ηλιέλαιο. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να είναι μαγειρεμένοι στο εσωτερικό τους. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα τομάτα-chilli

Σε ένα μπολ βάζουμε την τομάτα ψητή, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το ελαιόλαδο και την πάστα chili-garlic.

Για τη σάλτσα γιαούρτι-δυόσμο

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και με ένα σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Για το πιάτο

  • 800 γρ. κεφτεδάκια
  • 160 γρ. σάλτσα ντομάτα-chilli
  • 160 γρ. σάλτσα γιαούρτι-δυόσμο
  • 80 γρ. τσιπς πατάτας
  • 32 γρ. μαϊντανός τηγανητός

Για τα κεφτεδάκια

  • 260 γρ. μοσχάρι κιμάς
  • 260 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 1 γρ. κύμινο, σκόνη
  • 8 γρ. αλάτι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο
  • 55 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 60 γρ. σοφρίτο
  • 10 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 15 γρ. σκορδόλαδο
  • 8 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 γρ. δυόσμος, ξερός
  • 3 αυγά
  • αλεύρι για τηγάνισμα
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα τομάτα-chilli

  • 250 γρ. ντομάτες ψητές, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 2 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. κρεμμύδια, φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. πάστα chili-garlic

Για τη σάλτσα γιαούρτι-δυόσμο

  • 5 γρ. σιρόπι 1/1
  • 1 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 2 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξύδι μπαλσάμικο

Για το πιάτο

Σε ένα πιάτο προσθέτουμε λίγη σάλτσα ντομάτα-chilli, από επάνω βάζουμε τα κεφτεδάκια και σερβίρουμε με την σάλτσα γιαουρτιού, τα τσιπς πατάτας και τον τηγανητό μαϊντανό.

Για τα κεφτεδάκια

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Ζυγίζουμε 50 γραμμάρια το κάθε κεφτεδάκι και το πλάθουμε καλά. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ηλιέλαιο. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να είναι μαγειρεμένοι στο εσωτερικό τους. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα τομάτα-chilli

Σε ένα μπολ βάζουμε την τομάτα ψητή, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το ελαιόλαδο και την πάστα chili-garlic.

Για τη σάλτσα γιαούρτι-δυόσμο

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και με ένα σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner