Τάρτα με ψητά ντοματίνια, βασιλικό και κρέμα τυριού Τάρτα με ψητά ντοματίνια, βασιλικό και κρέμα τυριού

Τάρτα με ψητά ντοματίνια, βασιλικό και κρέμα τυριού

ΓΙΑ 1 ΤΑΡΤΙΕΡΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 26 ΕΚ.
FiveStar: 
Average: 4.6 (64 votes)

INGREDIENTS

Για τα ψητά ντοματίνια

  • 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τη γέμιση και το τελείωμα της τάρτας

  • 400 γρ. ζύμη brisée
  • 200 γρ. ντοματίνια ψητά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. γάλα
  • 2 κρόκοι αβγών
  • 150 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 90 γρ. τυρί φέτα, σε μικρά καρέ
  • ελαιόλαδο
  • βασιλικό, σε μικρά φύλλα
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για τα ψητά ντοματίνια

Βάζουμε τα ντοματίνια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Αλατίζουμε και στρώνουμε τα ντοματίνια σε ένα ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας 3 εκ. απόσταση μεταξύ τους. Ρίχνουμε το σκόρδο πάνω από τα ντοματίνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C μέχρι να χάσουν τα υγρά τους, περίπου 1 με 1:30 ώρα. Διατηρούμε στο ψυγείο μέσα σε ελαιόλαδο.

Για τη γέμιση και το τελείωμα της τάρτας

Χτυπάμε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το θρυμματισμένο λευκό τυρί σε ένα πολυμηχάνημα ή με ένα ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνουν μια ομογενοποιημένη και απαλή κρέμα. Στρώνουμε στη βάση της τάρτας την κρέμα τυριού και προσθέτουμε τα κομμάτια του λευκού τυριού και τα ψητά ντοματίνια. Ψήνουμε τη τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να σφίξει η κρέμα, 10 λεπτά περίπου. Γαρνίρουμε με τα φύλλα του βασιλικού και το ελαιόλαδο.

Για τα ψητά ντοματίνια

  • 400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τη γέμιση και το τελείωμα της τάρτας

  • 400 γρ. ζύμη brisée
  • 200 γρ. ντοματίνια ψητά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. γάλα
  • 2 κρόκοι αβγών
  • 150 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 90 γρ. τυρί φέτα, σε μικρά καρέ
  • ελαιόλαδο
  • βασιλικό, σε μικρά φύλλα
  • αλάτι

Για τα ψητά ντοματίνια

Βάζουμε τα ντοματίνια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Αλατίζουμε και στρώνουμε τα ντοματίνια σε ένα ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας 3 εκ. απόσταση μεταξύ τους. Ρίχνουμε το σκόρδο πάνω από τα ντοματίνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120°C μέχρι να χάσουν τα υγρά τους, περίπου 1 με 1:30 ώρα. Διατηρούμε στο ψυγείο μέσα σε ελαιόλαδο.

Για τη γέμιση και το τελείωμα της τάρτας

Χτυπάμε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το θρυμματισμένο λευκό τυρί σε ένα πολυμηχάνημα ή με ένα ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνουν μια ομογενοποιημένη και απαλή κρέμα. Στρώνουμε στη βάση της τάρτας την κρέμα τυριού και προσθέτουμε τα κομμάτια του λευκού τυριού και τα ψητά ντοματίνια. Ψήνουμε τη τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να σφίξει η κρέμα, 10 λεπτά περίπου. Γαρνίρουμε με τα φύλλα του βασιλικού και το ελαιόλαδο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner