Κεφτέδες λαχανικών Κεφτέδες λαχανικών

Κεφτέδες λαχανικών

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 minutes
FiveStar: 
Average: 4.8 (79 votes)

INGREDIENTS

Για το μείγμα του νηστίσιμου κεφτέ

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κολοκύθια, τριμμένα
  • 150 γρ. καρότα, τριμμένα
  • 200 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 70 γρ. ψωμί τοστ, αλεσμένο
  • 290 γρ. πλιγούρι, μαγειρεμένο
  • 100 γρ. πατάτες, βρασμένες
  • 65 γρ. ντομάτα, τριμμένη
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 8 γρ. αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το πλιγούρι

  • 130 γρ. πλιγούρι
  • 260 γρ. νερό
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το μείγμα του νηστίσιμου κεφτέ

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα κολοκύθια, τα καρότα και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να χάσουν την υγρασία τους. Βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε κεφτέδες 40 γραμμαρίων. Τοποθετούμε τους κεφτέδες για λίγη ώρα στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι ώστε όταν τηγανίζονται οι κεφτέδες το λάδι να φτάνει μέχρι τη μέση του ύψους τους. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για το πλιγούρι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και αλάτι και αφήνουμε να βράσει. Μόλις έρθει το νερό σε βρασμό προσθέτουμε το πλιγούρι και βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό από το πλιγούρι.

Για το μείγμα του νηστίσιμου κεφτέ

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κολοκύθια, τριμμένα
  • 150 γρ. καρότα, τριμμένα
  • 200 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 70 γρ. ψωμί τοστ, αλεσμένο
  • 290 γρ. πλιγούρι, μαγειρεμένο
  • 100 γρ. πατάτες, βρασμένες
  • 65 γρ. ντομάτα, τριμμένη
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 8 γρ. αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το πλιγούρι

  • 130 γρ. πλιγούρι
  • 260 γρ. νερό
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το μείγμα του νηστίσιμου κεφτέ

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα κολοκύθια, τα καρότα και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να χάσουν την υγρασία τους. Βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε κεφτέδες 40 γραμμαρίων. Τοποθετούμε τους κεφτέδες για λίγη ώρα στο ψυγείο.

Ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι ώστε όταν τηγανίζονται οι κεφτέδες το λάδι να φτάνει μέχρι τη μέση του ύψους τους. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για το πλιγούρι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και αλάτι και αφήνουμε να βράσει. Μόλις έρθει το νερό σε βρασμό προσθέτουμε το πλιγούρι και βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό από το πλιγούρι.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner