Λιγκουίνι aglio e olio Λιγκουίνι aglio e olio

Λιγκουίνι aglio e olio

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 15 minutes
FiveStar: 
Average: 4.7 (65 votes)

INGREDIENTS

Για τα λιγκουίνι aglio e olio

  • 1.000 γρ. λιγκουίνι, βρασμένα
  • 60 γρ. σκόρδο, σπασμένο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για τα λιγκουίνι aglio e olio

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αρωματίζουμε με το σπασμένο σκόρδο μέχρι να μυρίσει και να παρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε το νερό και αμέσως ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας ώστε να ομογενοποιηθεί με το νερό. Βγάζουμε το σπασμένο σκόρδο, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ομογενοποιούμε.
Σερβίρουμε και προσθέτουμε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

TIP: Αν θέλετε να κάνετε την πιο κλασική εκδοχή μη χρησιμοποιήσετε το βούτυρο, αλλά βάλτε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.

Για τα λιγκουίνι aglio e olio

  • 1.000 γρ. λιγκουίνι, βρασμένα
  • 60 γρ. σκόρδο, σπασμένο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για τα λιγκουίνι aglio e olio

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αρωματίζουμε με το σπασμένο σκόρδο μέχρι να μυρίσει και να παρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε το νερό και αμέσως ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας ώστε να ομογενοποιηθεί με το νερό. Βγάζουμε το σπασμένο σκόρδο, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ομογενοποιούμε.
Σερβίρουμε και προσθέτουμε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

TIP: Αν θέλετε να κάνετε την πιο κλασική εκδοχή μη χρησιμοποιήσετε το βούτυρο, αλλά βάλτε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner