Σπετζοφάι Σπετζοφάι

Σπετζοφάι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.7 (62 votes)

INGREDIENTS

Για το σπετζοφάι

  • 400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 140 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μεγάλες φέτες
  • 70 γρ. πιπεριές  πράσινες και κόκκινες, σε μεγάλο καρέ
  • 70 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεγάλο καρέ
  • 10 γρ. καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 160 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  • θυμάρι
  • αλάτι

DIRECTIONS

Για το σπετζοφάι

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το λουκάνικο. Αποσύρουμε το λουκάνικο σε ένα ξεχωριστό σκεύος και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τον ζωμό κοτόπουλου, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Επαναφέρουμε το λουκάνικο στο τηγάνι, προσθέτουμε το θυμάρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

 

Για το σπετζοφάι

  • 400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 140 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μεγάλες φέτες
  • 70 γρ. πιπεριές  πράσινες και κόκκινες, σε μεγάλο καρέ
  • 70 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεγάλο καρέ
  • 10 γρ. καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 160 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  • θυμάρι
  • αλάτι

Για το σπετζοφάι

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το λουκάνικο. Αποσύρουμε το λουκάνικο σε ένα ξεχωριστό σκεύος και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τον ζωμό κοτόπουλου, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Επαναφέρουμε το λουκάνικο στο τηγάνι, προσθέτουμε το θυμάρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner